Belajar Di University of Nottingham Tidak Mengubah Penampilan Pelajar Cemerlang Siti Fatimah Mukhtar (Gambar)



Siti Fatimah Mukhtar adalah pelajar pintar yang berasal dari Kelantan yang mendapat tempat pertama di dalam peperiksaan SPM 2006, dengan 17 1A dan 1 2A, kini sedang belajar dalam jurusan perubatan (Medicine) di University of Nottingham, United Kingdom.

Siti Fatimah masih kekal dengan imej bertudung labuh, masih kekal dengan cara hidup sebagai seorang melayu Malaysia dan yang penting seorang Muslimah sejati. Inilah watak yang seharusnya menjadi contoh kepada seluruh anak muda dan para pelajar di seluruh negara.







Seorang yang telah menghafaz hampir 17 juzuk Al-Quran, masih mengamalkan cara hidup melayu islam, termasuk amalan membaca Al-Quran. Di samping menjadi pembantu rakan-rakan yang memerlukan tunjuk ajar beliau . 

Sejuk mata memandang, sejuk lagi perut ibu yang mengandungkan beliau dulu. Alhamdulillah, ternyata walau setinggi mana kita menuntut ilmu di dunia ini, jika niat kita kerana Allah, kita akan sentiasa di pandang mulia.


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Rabu, Januari 04, 2012

24 Komen:

  1. salam en.zul...
    semoga sihat selalu...
    dh bekpes ke? hrni saya mkn pau sambal...sedap! hehehehhe

    hurm...mcm ni lah anak2 muda yg kita harapkan...wlupn belajar di laur negara..agama dan adat xdilupakn...semoga terus berjaya!

    BalasPadam
  2. inilah contoh terbaeeekkk
    dari segi pelajaran dan akhlak

    BalasPadam
  3. sejuk perut ibu mengandungkannya...

    BalasPadam
  4. salam bro zul.

    semoga ini menjadi contoh terbaik utk anak² muda kita sekarang..amin. :)

    BalasPadam
  5. t.kasih info ni. sejuk mata memandang dan sejuk ibu yang melahirkan.

    BalasPadam
  6. alhamdulillah..macam ni lah yang kita nak kan :)

    BalasPadam
  7. Salam Zul, Alhamdulillah semoga di berkati semuanya. Jaga diri dan hiasi peribadi.

    BalasPadam
  8. Sejuk perut ibu yang melahirkannya. Pandai membawa diri di negara orang.

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah...

    Kita hidup perlukan pendinding iaitu Islam.

    BalasPadam
  10. syukur. beruntung ibubapanya

    BalasPadam
  11. Semoga lebih ramai anak-anak kita yang berada di bumi asing masih ingat dari mana mereka datang.

    BalasPadam
  12. aku harap beliau berjaya dan tidak lalai dan leka sentiasa.aminnn..

    BalasPadam
  13. menitik air mata sy slps sekian hari didedahkan dgn berita 'students' yg x menyenangkan itew...

    BalasPadam
  14. Boleh dijadikan idola ni...

    BalasPadam
  15. bagusla x di cemari dgn budaya luar...

    BalasPadam
  16. Minta kongsi ye . x apa kan =)

    www.anastasyea.com

    BalasPadam
  17. benih yang baik walau hanyut ke mana tetap tumbuh pohon yang rendang lagi memberi manfaat

    BalasPadam
  18. sejuk perut ibu mengandung

    BalasPadam
  19. Dia adalah Idola Remaja Terbaek....

    BalasPadam
  20. Salam..
    alhamdulillah..
    bila iman kuat di dada..campaklah di mana saja..benih yg baik akn menghasilkan insan yg baik...sejuk hati tengok..

    BalasPadam
  21. salam
    satu lagi contoh untuk manusia yang mahu berfikir

    BalasPadam
  22. yup, ini yang kita nak, walaupun jauh merantau di tempat yang mostly non-muslim, gaya hidup islam tu masih perlu diterapkan :DD

    BalasPadam
  23. Subhanallah, Semoga anak-anak kita juga bole mencontohi beliau.

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA