Malaysia vs Japan (Jepun) 21 September 2011 | Kelayakan Olimpik 2012 | Live Streaming Online




Salam semua, Malaysia bertemu Jepun sebuah pasukan bertaraf dunia untuk kelayakan ke Olimpik 2012 kali ini. Berita gembira buat peminat bola semua, perlawanan antara Malaysia dan Jepun akan disiarkan secara langsung melalui Astro Arena 801 dan RTM2

Perlawanan yang dinanti-nanti oleh seluruh peminat bolasepak tempatan, dimana pasukan bawah 23 tahun, Olimpik Malaysia yang dibimbing oleh jurulatih Ong Kim Swee akan memulakan cabaran di peringkat kumpulan (pusingan ketiga) kelayakan Sukan Olimpik 2012 zon Asia.

Berikut adalah jadual perlawanan yang membabitkan pasukan negara kita, Malaysia pada pusingan ketiga kelayakan Olimpik seterusnya. Harapan pasukan negara lebih cemerlang kali ini berbanding Kelayakan Piala Dunia 2014  tempohari.
Home - Malaysia vs Syria (23 November 2011)
Home - Malaysia vs Bahrain (27 November 2011)
Away – Bahrain vs Malaysia (5 Februari 2012)
Home - Malaysia vs Jepun (22 Februari 2012)
Away – Syria vs Malaysia (14 Mac 2012)

KEPUTUSAN: Pasukan Olimpik Malaysia gagal menyaingi kepantasan skuad Olimpik Jepun apabila tunduk 2-0 pada perlawanan pertama Kumpulan C Kelayakan Olimpik 2012 di Stadium Tosu, Jepun. Gol-gol jaringan pemain Jepun:
-Higashi Keigo---- minit ke-9
-Yamazaki Ryohei-minit ke-75


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Isnin, September 19, 2011

18 Komen:

  1. Salam Zul, jarang berkesempatan nengok bola... apapun layan :)

    BalasPadam
  2. Aslmkm Zul.
    Kak G jarang2 tengok perlawanan bolasepak Msia sejak dah macam2 kecuh & rasuah sukan tu. Tapi anak Kak G selalu update! So, kira still in touch la! :)

    BalasPadam
  3. salam encik Zul..
    saya mmg minat bola sepak..
    tapi xder la fanatik sangat...
    sekadar amik tahu perkembangan serta isu semasa berkenaan bola sepak.. moga Malaysia menang dan blh pergi lbh jauh..

    BalasPadam
  4. GASAK MALAYSIA GASAK!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  5. LUKMAN SOLKSJAER19 September, 2011

    SETAKAT JEPUN MAKANAN MALAYSIA JAK...
    AP2PN BUAT Y TERBAIK MALAYSIA..
    MALAYSIA BOLEH!!

    BalasPadam
  6. sy suka wan zack haikal..superb la dia, abg zul huhuhuhhhh

    BalasPadam
  7. gud luck Malaysia... kami sentiasa di sisimu...

    BalasPadam
  8. salam
    harap2 team kita main elok2
    jangan ada yang buat perangai teringat sejarah perang dunia kedua, dah la
    hehe

    BalasPadam
  9. harap-harap lah malaysia boleh menang ktk berdoa kan lah ya......

    BalasPadam
  10. Semoga Harima malaya dapat pamerkan semangat juang tinggi apabila menentang Jepun esok. Go Malayan Tigers go...

    BalasPadam
  11. Pastikan akan tonton. Finger cross apabila melihat perlawanan ini

    BalasPadam
  12. http://seo.wanwidget.com/

    kompem sy tgk petang nih, hehehe

    BalasPadam
  13. Terima masih Zul.. maklumat berguna dan terkini.. saya takde astro tapi ada unifi, kalau rtm takde live boleh la tgk live streming zul,, tq very much,, epl, dan euro zul tak stream kan ke,, tq

    BalasPadam
  14. @SAPARI
    Terima kasih komen anda..
    insyaallah ada kelapangan
    saya cuba buat satu hari nanti
    :)

    BalasPadam
  15. fahmi sayang dahliah teck huhu go fahmi love u....

    BalasPadam
  16. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam
  17. malaysia malay ke.. wtf.. patut pun asik kalah ..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA