Contest Pertama Teratak Usang : Jawapan Ku



Salam semua, menyambut cabaran rakan blogger yang saya tak pernah miss singgah ke blog beliau. Puan Iza empunya blog Teratak Usang  sedang mengadakan contest pertama di blog beliau. Contest yang simple je, tapi aduhai TEKA GAMBAR daa..nasib lah, memang agak keliru gambarnya kerana tiada clue.

Apa kata kita ramai-ramai terjah blog beliau yang pada saya amat menarik, selalu berkisah tentang kehidupan beliau seorang suri rumah yang menganggur (betul ke ayat nih?) Lulusan universiti tetapi menjadi suri rumah sepenuh masa. Apa nak buat kan Iza? Rezeki di mana-mana.



JAWAPAN : Buah Jering
Syarat-syarat penyertaan:

1- Wajib jadi follower Teratak Usang
2- Wajib buat entry tentang contest yang dianjurkan.
3- Wajib komen entry Teratak Usang.
4- Wajib melawat Teratak Usang setiap hari.


Hanya jawapan yang tepat akan di ambil kira. Sekiranya ramai yang memberikan jawapan yang betul, undian akan dibuat. Ganjarannya adalah wang tunai sebanyak RM20 untuk jawapan yang tepat. Maklumla, ini merupakan contest pertama dan aku pun tak bekerja.

Contest akan berlangsung mulai 1 Ogos 2011 (00:01 pagi) dan berlanjutan hingga 31 Oktober 2011 (11:59 malam) . Keputusan akan diumumkan kemudian (akan diberitahu setelah contest tamat). Anda digalakkan untuk meletakkan url Teratak Usang di bloglist anda supaya dapat mengetahui sebarang up date di Teratak Usang.

NOTA: Teka jangan tak teka, kalau menang duit tu boleh buat beli berbuka puasa Nondo's Chicken. Satu set RM 17++.yum..yum..Wassalam.



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Khamis, Ogos 04, 2011

27 Komen:

  1. @♥cmª shIemª♥

    yuppp..jom join
    sekali lah..he he
    :)

    BalasPadam
  2. good luck! :) rasa nak join plak sbb dah lama tak join kontest :)

    BalasPadam
  3. Salam Zul selamat berjaya... tingin juge join tengok le nnt.

    BalasPadam
  4. kan ke dia suruh abaikan syarat-syarat penyertaan tu !

    BalasPadam
  5. Salam.

    Err..Gambar apa tu ya.? Good 2 u Ya.

    BalasPadam
  6. macam menarik je
    moga berjaya :)

    BalasPadam
  7. Assalam...
    Rajinnya en. Zul buat entry.
    Betul kata al-lavendari. Sila abaikan syarat2 pertama...Tapi tak mengapa la. Terima kasih kerana sudi join dan mewar-warkan contest tesebut. Nantikan jawapanya lebih kurang 2 bulan lagi..

    BalasPadam
  8. Selamat berjaya meneka bro zul
    sop dah teka jugak. Huhuhu seriusly tak tahu apa kebonder tu. Hajajajha

    BalasPadam
  9. moga murah rezeki dia dengan buat kontes ter

    BalasPadam
  10. jering ke. sy pn x pasti. hehe. semoga bjaya

    BalasPadam
  11. Moge berjaye Zulkbo

    BalasPadam
  12. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip periksa kerosakan san servis radiator

    Uihhhh nampak pun macam buah jering

    BalasPadam
  13. Gud luck...
    Makan nando's ingat2 la org kat sini..
    hehehe :P

    BalasPadam
  14. semua org pikir makan hee....

    BalasPadam
  15. assalamualaikum bro
    good luck erk
    tak pe, ibu-ibu sekarang semua educated
    saya juga pernah bergelar graduated housewife.
    indah saat itu, sebenarnya.

    BalasPadam
  16. @ummu
    ops tadi dah tersend komen,saya ada tag saudara.tqvm.wassalam

    BalasPadam
  17. syabas abg zul..semoga muncul sbg salam seorang pemenang ya :-)

    BalasPadam
  18. Salam Ramadhan dan good luck bro....

    BalasPadam
  19. rajinya en.zul meneka , nampak macam buah keras pun ada tapi samar2..anyway good luck ok

    BalasPadam
  20. betul ke jering ni? rasanya kerdas, yg lbih kecil drpd jering tu? hehe

    BalasPadam
  21. Tanpa Nama05 Ogos, 2011

    Aslmkm.
    Kak G lebih suka beritahu je. Lebih menyenangkan! Kan? :)

    BalasPadam
  22. salam...semoga berjaya...sy main teka2 ni... tak nak lah...maleh nak susah2 otak memikirkannya! fenin-fenin-fenin...he3x...tapi klu kita memeriahkan contest ni apa salahnya...

    BalasPadam
  23. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam
  24. macam kurma pun ada jugak...

    BalasPadam
  25. Assalam...
    Malam ni last contest. Ada sekali lagi peluang untuk meneka sebelum jam 11.59 malam...terima kasih..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA