Muka Tak Malu Sebab Nak Minta BE Nuffnang


Salam semua, ermmm..ni memang entri tak malu sebab nak minta BE dari Tuan Nuffnang yang baik hati, memandangkan dah dekat 2 minggu blog ini tiada BE dan kosong je pendapatannya. Baru cash out sahaja minggu lepas, duit tu bolehlah buat belanja beraya nanti gayanya..he he. Tidak lah sebanyak mana, sebab saya jenis yang ada sikit je saya dah cash out dan setakat ini dah 3 kali saya berbuat demikian tahun ini.

 Ermm, angka RM 0.00 tidak menaikkan semangat, betul tak?




Setakat ni maintain je trafik masuk ke blog lebih 3,000 page view sehari, biarpun dalam mood Ramadhan Kareem ni kurang sikit idea nak menulis. Ditambah dengan kesibukan aktiviti yang lainnya demi menuntut suruhan beramal di bulan penuh keberkatan ini. Apapun, terima kasih pada yang sudi menjengah ke sini membaca tulisan blog saya yang tak seberapa ini.

Antara penyumbang terbesar trafik adalah dari widget Gengcyber, Apesal dan Oh Belog..ermm, memang berguna betul, cuma kadang-kala agak meragam juga dan melambatkan sedikit loading blog ini. Saya memang agak cerewet pasal loading blog saya ini. Apapun janji trafik masyuk, maka saya masih pertahankannya.

NOTA : Masih setia dengan Nuffnang, biarpun jauh di sudut hati ku terasa juga nak apply iklan yang lebih prestige. Entah lepas ke tidak kalau di hantar permohonan nanti..ermm, apa kata anda? Wassalam.


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Jumaat, Ogos 05, 2011

30 Komen:

  1. Nanti boleh la bg duit raya sikit kat saya =)

    www.anastasyea.com ")

    BalasPadam
  2. beruntung lah jugak pernah dapat. dari saya yang memang sejak azalinya RM 0.00 sampai sekarang. haha. tapi tak pernah mengharap sebab memang tak power.

    btw, goodluck and semoga dapat BE tu. :)

    http://izzatiliyanasabri.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum...

    Moga saudara beroleh kesihatan yang baik..
    Takper sdra, belum ada rezeki lagi tu...sabar

    BalasPadam
  4. assalam zulkbo

    BE bukan bergantung kepada pageviews. ada perkara yang mungkin menyebabkan pihak nuffnang / pengiklan kurang memilih untuk beriklan di blog saudara.

    cuba sekali sekala buat n3 / review / tutor mengenai nuffnang. Dan lihat perubahannya.

    semoga rezeki anda murah selepas ini.

    BalasPadam
  5. lama-lama nanti dapat la tu

    BalasPadam
  6. salam bro. raya nti dtg la rmh koi. bw angpau skali yak!

    BalasPadam
  7. salam bro zulkbo. Selamat menyambut Ramadhan al Muabarak.:)

    BalasPadam
  8. Nak jugak dwet raya...huuu

    Selamat menjalani ibadah puasa,
    selamat hari raya,
    maaf zahir dan batin.

    BalasPadam
  9. leh bayar zakat lebih ckit kan,abg zul...

    BalasPadam
  10. Salam Zul..

    Nuff tu terlupa kot nak bagi BE kena sabar sikit..mungkin boleh kaji/survey iklan lain plak rasanya mcm infinity tu tp kalau rasa selesa kekalkan aje nuff ni.

    BalasPadam
  11. Salam zul, gamaknya rezeki umpama sejauh mana usaha kita... supa le blog kawan senyap sunyi aje BE tak nampak bayang:(

    BalasPadam
  12. klu uv dah cecah 3k-4k x lama lg la tu..

    insyallah..

    BalasPadam
  13. dekat nok raya baru dapat tu
    3x cashout tu ok la juga :)

    BalasPadam
  14. salam en.zul...
    semoga sihat2 d bulan ramadhan ni...
    sahur pe pg td??

    xpela...sehari dua ni ade lah b.e tu heheheh

    p/s:dh sebulan sy cash out tp xsampai2 lg cek tu.... ;(

    BalasPadam
  15. mantap traffik bro..:) apa salah mencuba benda baru mana tau yang baru lagi masyuk...hihihi...

    Semak Google PageRank Terkini | Blog WR kini ber”PR 1

    BalasPadam
  16. Assalam...
    Mudah-mudahan dimurahkan rezeki di bulan berkat ini. Trafik banyak masuk, syarikat iklan pasti tak tolak, jika ada rezeki...

    BalasPadam
  17. raya penuh ceria la nampaknya

    BalasPadam
  18. wah dah cash out 2 yg best d bca

    BalasPadam
  19. saya dah berbulan2 tak dapat BE tu.. baru beberapa minggu ni dapat ler satu..

    BalasPadam
  20. as salam ramadhan bro zulkbo,
    ameen...harapnya rezeki makin murah lepas ni :D

    p/s- kalau sesekali ubah, ok juga tuh..

    BalasPadam
  21. owh, saya punya baru puluh-puluh ribu rupiah. huhuhu~

    BalasPadam
  22. Abang zul. Selamat ramadhan. lama tak jenguk=)

    BalasPadam
  23. * Tebei la sikit raye ni yek

    BalasPadam
  24. Salam Ramadhan,

    ziarah menanti sahur, selamat bersahur sahabat


    Umi

    BalasPadam
  25. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam
  26. Salam...

    Abg Zul apply GA ker?
    Kalau dpt nt mmg masyukkk...

    BalasPadam
  27. nak mintak BE jugak.
    :D

    BalasPadam
  28. nuffnang rasanya masih tetap dihati (ada dekat blog lain)... sekali kalau dapat Be ... fuhhh.. masyuk...

    BalasPadam
  29. earning sy xgerak dari 2010.. tau x nape? huhu

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA