Lambatnya Loading Blog Yang Pasang Iklan Innity






Salam semua, sekadar mengeluh di hari ahad yang ceria ini. Tak banyak kerja nak buat walaupun saya kena bekerja hari ini. Sekadar ingin bertanya, mengapa blog yang saya singgah jika ada memasang iklan Innity, pasti lambat benar loadingnya?

Ada kalanya saya terpaksa refresh sampai 10 kali sebab entri yang di tulisnya benar-benar menarik. Alahai..sampai give up, saya tinggalkan sahaja  tanpa sempat membacanya. Akan saya ke sana lagi malam nanti, harapan bolehlah masuk :)

Jika dahulu pernah terjadi di blog yang memasang iklan Nuffnang dan blog saya juga tidak ketinggalan, menyebabkan saya hanya memasang iklan hanya di dua sudut blog saya, yang selalunya orang akan memasang sebanyak 3 sudut. Alhamdulillah, sekarang loadingnya agak cepat dari selalu. 

Apakah kebarangkalian puncanya? Adakah kerana terlalu banyak sudut yang di pasang dengan iklan punca lambat loadingnya seperti yang berlaku di blog saya dahulu atau memang iklan Innity lambat loadingnya?



Entri berkaitan:




Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Ahad, Jun 26, 2011

29 Komen:

  1. tak tahu lah sejak pasang iklan initty ni bandwidth cepat je habis huhuhu

    BalasPadam
  2. saya memang tak tau apa2 ttg ini... hari ahad kerja ya?

    BalasPadam
  3. @a kl citizen

    lebih banyak bekerja
    di hari Ahad dari bercuti..
    tanggungjawab demi negara..
    apakan daya..he he
    :)

    BalasPadam
  4. @puanbee

    Saya ke blog anda laa tadi..
    alahai..10 kali refresh..
    satu lagi blog pendekar
    :(

    BalasPadam
  5. ye ke lambat?mungkin iklan dia besar sangat kot

    BalasPadam
  6. Saya pun ada perasan juga tu bro.
    kalau ada yang add di FB,boleh juga tolong bagitahu. Banyak sangat iklan kat blog kot. Ada yang langsung "hang" tak boleh masuk. :)

    BalasPadam
  7. blog kome ok tak
    rasanya buang je iklan nih tapi tak ade masyukkk pulak hhehehe

    BalasPadam
  8. mungkin juga kelajuan internet dan kemampuan browsernye membaca script yang dipasang pada sesuatu laman web...

    itu pandangan bro.. yang lain bro xpasti

    BalasPadam
  9. @Bro Framestone

    berkemungkinan browser,
    apabila saya tukar dari
    mozilla ke Google Crome
    ada sedikit perubahan..
    TQ pandangan anda Bro.

    BalasPadam
  10. @Anak Ulu Cheka

    letak la wehh..duit tu
    cuma kurangkan sikit,
    jangan banyak sangat
    iklannya di blog..
    he he..

    BalasPadam
  11. @Rozuan Ismail

    Berkemungkinan jua..
    tapi rasanya ada banyak
    pilihan saiz iklan

    BalasPadam
  12. @Sabahan Bloggers Club

    ada juga yang senasib ye..
    apa nak buat kan..sabar je lah
    dulu..harapan hari ni je masaalahnya

    BalasPadam
  13. blog saya oke jer kan?? hehehehe

    BalasPadam
  14. @DaHLia

    alahai..
    saya ke sana juga
    semalam..mmg lambat
    Cikgu..hari ni pun
    sama..

    BalasPadam
  15. berat sgt blog tu....macam2 sumbat, mana tak beratnya..

    BalasPadam
  16. Tanpa Nama26 Jun, 2011

    mungkin blog yg berat...bukan sbb iklan tu..

    *haissssh...sampai 3 profile utk folo sy....tq support.....^^

    BalasPadam
  17. KA rasa banyak faktor ni, salah satunya line internet di tempat bro tu,
    2- loading page tu menag berat
    3- browser pun main peranan.

    apa kata cuba sekali lagi malam nanti,

    p/s: sama la kita kerja... cuti tak menentu

    BalasPadam
  18. script iklan tu kot yg buat bagi berat.. tp tulah kalau nak seimbangkan kena la buang widget lain yang tak berapa perlu.. :D

    BalasPadam
  19. salam
    banyak hal yang buat lambat loading ni
    iklan satu darinya

    dan kalau terpaksa refresh beberapa kali, memang terpaksa ditinggalkan

    BalasPadam
  20. Salam bro,saya ada juga keblog tu,tapi tiada masaalah.browser sy guna chrom je.mungkin ada sebab2 yang lain kot

    BalasPadam
  21. @puanbee
    earning innity boleh topup bandwidth tu..

    BalasPadam
  22. mungkin sambungn internet yang slow..

    BalasPadam
  23. browser Google Chrome lebih baik berbanding Mozilla kerna Mozilla banyak sangat plug in dan bergantung juga kepada kelajuan internet serta kecanggihan processor pc..

    BalasPadam
  24. Tanpa Nama27 Jun, 2011

    Aslmkm Zul.
    Kak G perhatikan ramai bloggers letak macam2 untuk mendapat income ... Kak G selalu terkena jerat widget2 iklan di blog mereka.
    Lepas ziarah blog2 berkenaan tu, sistem Kak G pula mula flash macam messages or terus auto off ... anak Kak G dah letakkan lebih security features. Geleng2 kepala juga la!

    BalasPadam
  25. berat eh?? rasanya nuffnang, lagi berat
    mungkin iklan innity dok menyala sokmo kot..hehe
    bestnya dorang :)

    BalasPadam
  26. pernah juga saya terbaca di forum kalau tak silap, iklan innity memang melambatkan loading blog..sebab tu setengah daripada blogger tak pasang iklan tu...tah lah...

    BalasPadam
  27. Assalam..
    Perkara biasa la tu...
    Saya pun kdg2 terpaksa tinggalkan blog yg lambat loading dan kdg2 hang walaupun internet laju...
    sayang jgk krn entry menarik tp tak dpt nak baca..

    BalasPadam
  28. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA