Menakutkan Dan Sedih Rumah Hanyut Hingga Ke Lautan Pasifik Akibat Tsunami Jepun 11-Mac-2011



 
Salam semua,ingin berkongsi kesedihan melihat gambar yang saya jumpa dalam laman forum berkenaan sebuah rumah rakyat Jepun yang di hanyutkan oleh bencana tsunami 11-Mac-2011 tempohari, sehingga ke lautan Pasifik.Gambar ini telah di rakamkan oleh seorang tentera laut US Navy, Mass Communication Specialist 3rd Class Dylan McCord.Kredit gambar kepada www.reddit.com
 
 
 


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Khamis, Mac 17, 2011

37 Komen:

  1. Subhanallah....




    KUN FA YA KUN...kata Allah.

    BalasPadam
  2. Kekuasaan Allah tiada siapa yg boleh melawannya.!

    BalasPadam
  3. Assalam zul, goner pulak rumah tu boleh tak tenggelam yak.

    BalasPadam
  4. @akuanakpahang

    Betapa kuatnya papan
    kayu jepun ni..aok bayangkanlah?
    +hebat teknologi deme tu..?

    BalasPadam
  5. erm jauhnya dr sabah.....

    BalasPadam
  6. em..kerdilnya diri bila melihat gmbr di atas..kuasa Allah yg menggerakkan segalanya..

    BalasPadam
  7. hebat betul rumah dorang ni..tak pecah or tenggelam..daysat teknologi dorang ni..tpi sehebat mana teknologi dorang kuasa tuhan tetap lebih besar huhuhuh

    BalasPadam
  8. Subhanallah~
    Ada keluarga ke dalam tu?

    BalasPadam
  9. Subhanallah, sampai ke tgh laut rumah tu di bawa arus..

    BalasPadam
  10. tu pasal lah benda ni amat sensetif utk dibuat lawak.. jadi kita sebagai blogger, kena berhati2 masa buat entri.. tunjukkan simpati kepada mereka, giliran kita tidak tahu bila takut ada pihak yang tersinggung.. malu kita dan negara.. nasihat kpd diri aku dan rakan blogger..

    BalasPadam
  11. tu pasal lah benda ni amat sensetif utk dibuat lawak.. jadi kita sebagai blogger, kena berhati2 masa buat entri.. tunjukkan simpati kepada mereka, giliran kita tidak tahu bila, takut ada pihak yang tersinggung.. malu kita dan negara.. nasihat kpd diri aku dan rakan blogger..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama30 Mac, 2012

      pasal apa nak kesian, Negara Jepun adalah NeGara MAKsiAt, so kalau kena BALA, padanlah muka, Di sana, semua ada, taman seks, muzium seks, Industri filem Lucah, majalah lucah, boleh dikatakan kat sana, lebih kurang Negara Thailand, tapi lebih "advance lagi.
      Sebab itu Tentera Amerika, suka sangat kalau dapat posting kat Jepun, duduk kat sini sampai pencen pun diaorang suka, Tanyalah tentera kita yang pernah terlibat sama dalam misi Keamanan di Bosnia, I like Japan kata tentera amerika tersebut sambil menjilat jari.

      Padam
  12. mak ai jauhnya hanyut. Tp nape tak tenggelam yer?

    BalasPadam
  13. sampai macam tu yekkk

    besarnya kejadian Allah

    BalasPadam
  14. salam, zul
    teknologi jepun memang bagus
    dah beberapa hari pun rumah masih elok dan masih timbul

    tapi
    kekuasaan Allah melebihi segalanya

    BalasPadam
  15. uiii dasyat...1st tengok benda camni...hebat teknologi orang jepun ni...tp hebat lagi Allah kan...

    BalasPadam
  16. As salam...
    Takutnya tgk....
    Kalau lah saya yg duduk dlm rumah tu (kalau tak mati lagi), mesti dah nangis sampai kering air mata..

    BalasPadam
  17. Ya Allah...jauhnya pergi rumah tu.

    BalasPadam
  18. kesiannya,,rumah dibawa arus,,kuasa Allah kan. hope tak terjadi kat Malaysia jugak.

    Latest Entri :
    Telefon Rumah VS Handphone

    BalasPadam
  19. Aik, rumah ni ada pelampung ke?

    BalasPadam
  20. hello bro,
    dasat oo bro,bersyukur kita dimalaysia..

    BalasPadam
  21. assalamualaikum,

    kejadia sebagai ingatan - tiada yang kekal melainkan Allah.

    BalasPadam
  22. Allah..Allah berserahlah nasib kita pada Allah....tida daya dan upaya kita lagi

    BalasPadam
  23. wah sungguh tdk di sangka sampi ke situ sekali

    BalasPadam
  24. mesti rumah tu kayu dia tahan lasak dengan arus. jika tidak masakan keadaan luaran rumah tu dlm keadaan elok lagi heee

    BalasPadam
  25. sahabat jai
    ada pelampung tu yg best...rumah lain mmg tak dpt di selamatkan..rumah ni kira bernasib baik ar skit heee cuma di bawa aurus jer heeee

    BalasPadam
  26. apa2 shaj blh hanyut dan tenggelam..hatta berat atau ringan air mmpu untk merupag segala kedudukannya..

    BalasPadam
  27. Bila berlaku bencana seperti ini, ada yang kembali mengingati kebesaran ALLAH, namun masih ramai yang leka seperti tiada apa yang berlaku....

    BalasPadam
  28. subhannallah..bayangkan kalau umah kita lagu tu

    BalasPadam
  29. ya Allah kecilnya diri ku ini

    BalasPadam
  30. seni buatan rumah yang patut dicontohi..

    BalasPadam
  31. @decrewz
    Kawe pun dok pikir benda yg sama. Yg menariknya ia masih dalam satu bentuk lagi. Tak pecah sana sini. Hmmmm.....

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA

Carian Blog