Best News Pictures of 2010: From National Geographic





Photos: Sinkhole Pierces Guatemala
Yes, it's real. See multiple views of the 30-story-deep sinkhole in Guatemala that swallowed a three-story building in June.



Photos: Fish With "Hands" Identified 
Nine fish that use handlike fins to walk, rather than swim, off Australia were identified as new species in May.



Photos: New, Rare Species Found
A bat with trumpet-like nostrils and a katydid that "aims for the eyes" were among the hundreds of species seen in Papua New Guinea in 2009.



  • Lagi gambar dan berita menarik anda boleh layari:http://news.nationalgeographic.com/news/





Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Selasa, Januari 04, 2011

24 Komen:

  1. Salam..
    Trm ksh kongsi maklumat ini.

    BalasPadam
  2. banyak lagi benda ciptaan Allah yang tak pernah dilihat....
    takut la pak tgk gambar 2 binatang tu.huhu

    BalasPadam
  3. @amry

    betapa besarnya Allah
    dan ciptaannya..
    Allhuakbar..

    BalasPadam
  4. salam zulk..sungguh menarik..tq berkongsi..
    gambar di Guatimala tu menakutkan..

    BalasPadam
  5. Salam
    Subhanallah, uniknya ciptaan Allah.. boleh buat pet tak menatang akhir sekali tu?
    la..la..la..

    BalasPadam
  6. Salam sejahtera. Terima kasih berkongsi cerita menarik.

    BalasPadam
  7. Salam..
    Tak pernah tgk lg dua gambar teakhir tu...

    BalasPadam
  8. Subhanallah..
    Ade tgn ikan tu yek..
    Ngeri tgk lubang kat Guatemala tu..
    Smpai jahanam bangunan kena telan..

    BalasPadam
  9. Uniq sungguh ciptaan Allah,tak mungkin manusia mampu menandingi apa yang Allah ciptakan...

    Bahana dadah

    BalasPadam
  10. trime kasih abg zul atas gambar yang dititipkan ini

    BalasPadam
  11. salam dan slmt pagi en zul...

    wah..dasyat nyer rupa lubang tue..earthquake ke penyebab jadi lubang sebegitu?

    Allah Maha Kaya

    BalasPadam
  12. Setiap kejadian mesti ada hikmahnya. Ingat saja2 je ke sirip ikan tu mcm tu. Mesti banyak kegunaan lobang idung kelawar mcm tu. manusia hanya perlu mengkaji lebih mendalam

    BalasPadam
  13. salam kawan..

    yang takut bila tgok lorong tu huuu.. gerun hoo..

    dunia mmg dah nak dekat kiamat ni..mungkin sbg tanda2 kecil

    BalasPadam
  14. Indah sungguh mahkluk ciptaan tuhan.

    BalasPadam
  15. subhanallah....

    smua ni menunjukkan kekuasaanNya...

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum sdra..

    Moga sdra sihat hendaknya..terima kasih berkongsi info..

    BalasPadam
  17. kemanalah ia menghilang???

    *Siapa kata shoot gambar² di kawasan kilang tak best ??? jom layan...:)

    BalasPadam
  18. hmmmm...
    IMPRESSIVE....

    hangpa tau berapa lama depa tunggu nak dapat SHOT tu...

    BalasPadam
  19. salam
    jurugambar semua ni memang hebat
    mereka juga sangat tekun dan sabar untuk mendpatkan gambar terbaik

    BalasPadam
  20. memang pelik ikan ada tangan.. tengok ikan itu pun macam ada kaki.. hehe

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA