Tak Tahu Apa Yang Tak Kena Hari Ini



Salam semua..tak tahu apa yang tak kena hari ini.Bila melayari internet ,serba lembab..guna browser Mozilla nak masuk blog sendiri pun sampai seminit loading nya.Tukar ke Google Crome,laju je loadingnya tapi bermasaalah nak komen di blog kengkawan bila kotak komen tak timbul-timbul.Tukar pula ke IE7,ermmmp..boleh la jalan kata orang..slow tak slow, laju tak laju..he he.


 
Adakah masaalah browser atau talian internet yang saya gunakan? Lap top saya ini sejak meletup hari tu, lepas repair  memang kadang kala meragam juga..haiiii!! nak kena tukar baru ni? Kadang terfikir nak tukar template blog yang mesra SEO sedikit, walaupun agak keberatan jauh di sudut hatiku ini..he he..Apa pandangan rakan-rakan semua?



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Rabu, Oktober 27, 2010

36 Komen:

  1. Hai Zul ..
    apa2 sahajalah
    yang penting happy ok !
    lalala

    BalasPadam
  2. Mungkin browser ada masalah kot. Kalau pakai IE rasa slow dan pakai Chrome laju

    BalasPadam
  3. salam zulk..teentang ni makcik tak reti nak bagi pendapat..sihat ke..tentu sihat.makcik dan pakcik sihat.

    BalasPadam
  4. xtau nk kabo..
    tp dua mggu lps line tenet mmg prob dr Melaka-kL..
    pulok ter celcom x gtau..abes koi kelebet2 lappy koi smpai setting lari...

    BalasPadam
  5. Salam...

    Ustaz Love rasa, nak kena tukar Apple MacBook tu.. hehe ;)

    BalasPadam
  6. Salam zul kadang line internet kaco..kawan gitu juga kadang tu.. bapoklah selornya...kalau buka line... virus la :) kut labtop ada masalah x tahu le :)..kalau nak tukor templet bagus juga sesekali ubah2 selera baru ada semangat sikit :)

    BalasPadam
  7. internet kot... kat blog bro ok jer laju...

    BalasPadam
  8. hehe nak minta lap top baru gamaknya:)

    BalasPadam
  9. Haaa.. Maknanye dia soh berehat tu.. Laptop penat onlie.. Kikiki.. :p

    BalasPadam
  10. salam...
    nanti kalau duit nuffnang dah banyak..boleh beli lappy baru & online dengan aman :)

    abg zul nak tukar template.. ok jugak tu..
    Ubah2 selera... ape yang penting abg zul happy...

    BalasPadam
  11. Salam..
    Dah ok kut ni...takyah kut nak buat2, hi..hi

    BalasPadam
  12. salam,
    hari ni ienternet problem, line telefon celekong pun jam jugak.
    musang berapi tu memang banyak guna memori, tu kekadang boring guna firefox tu.. ok jer malam ni blog ni, laju dan steady :D

    BalasPadam
  13. Salam bro.
    Saya pun tengah bermasaalah jugak .. dah dua kali try .. nak kena off dulu lagi nampaknya. Ntah apa2 tak tahulah!
    Apa pun tq di atas kunjungan & sokongan.

    BalasPadam
  14. sy juga malas bila lambat mo buka blog sendirik...

    BalasPadam
  15. scan dan buat maintenance pada laptop
    mana tau ada virus ka
    dan salah 1 sebab mmg internet slow

    BalasPadam
  16. salam,
    tak dapat teman nak tolong..
    kena beli baru agaknya..

    BalasPadam
  17. salam sahabat..
    alahi suri pun kurag arif bab2 blogspot ni apatah lagi si wordpress semua dlm proses belajar lagi..

    suri doakan semoga blog sahabat akan kembli pilih seperti sedia kala.moga2 mslh yang di hadapai akan ketemu apa kesilapannya dlm blog sahabat ni..

    apa2 pun teruskan berblog ya...

    BalasPadam
  18. @Wan Perlisbab internet slow mcm siput sedut tu mmg la tak syak lagi huhu...

    sabar bro zulkbo sabar...

    BalasPadam
  19. memang masalah internet pun, takda kena mengena dengan browser..

    BalasPadam
  20. browser memainkan peranan juga bro..mozila kalau banyak sangat plugin memang lembab gila, chrome ringan dan laju, tapi masih function..tp saya prefer chrome sebab buatkan internet saya smooth..hgehe

    BalasPadam
  21. rasanya salah intenet kot? selalunya line lembab mmg susah nk buka blog...

    BalasPadam
  22. mmg bermasalah lah line tenet hari ni..laptop baru la nampak gaya nya..

    BalasPadam
  23. best juga bila ada masaalah ni..
    time macam ni la baru kita terpikir altenatif baru sebagai sokongan di kemudian hari :D

    BalasPadam
  24. beli laptop baru je bro..hehe
    kalau tukar template tkut ada effect pada SEO nanti..

    BalasPadam
  25. salam
    meang nak minta beli yg baru tu
    hehehe

    BalasPadam
  26. salam abg zul, bunian dah sembunyikan talian internet kita kot huhuhuhuh

    BalasPadam
  27. Salam....saya sebenar baru nak belajar bab blog ni....bolehlah cuba cuba tunjuk sikit ya....
    ingin mencari pengalaman.

    BalasPadam
  28. katanya memang semalam Internet masalah hampir semua tempat. Celcom memang terkesan sangat. katanya juga masalah di Hong Kong,entah lah ye ke tidak.

    en. zul boleh cari cara di Internet, macam mana nak boost up Musang BErapi tu. kena adjust sikit dalam config dia.

    BalasPadam
  29. salam en zul...
    dia suruh berehat tu...

    BalasPadam
  30. Huh..btul tu zulk..chip ni nk komen kat blog sendri pun x leh..tp bila g pc mmbr sebelah..bleh lak komen....issshhh...pning2 chip di buatnye...aduyai...

    BalasPadam
  31. salam abg zul

    tak pe abg zul ambil masa...ye jgn pening2 tau...
    relaxxx jap lepas tue sambung balik yeeee hehehee

    BalasPadam
  32. Mengikut cuaca agaknya..sebab banyak tempat cuaca lembab hari ni..

    BalasPadam
  33. Salam, Yang penting semuanya ok dan En Zul happy.

    BalasPadam
  34. saya pernah alamai perkara yang sama..rupanya theme firefox tu yang buat berat..so sy defaultkan balik

    New Entry "Mak Aii! Berkahwin Dengan Sendiri"

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA