Cara Mudah Setting Privacy Tagging Timeline Aplikasi Facebook Di Android Phone

Ramai pula yang bertanya saya bagaimana caranya hendak setting gambar yang di "tangging" oleh kenalan di "timeline" Facebook mereka,  dan mereka pula rasa tidak senang dengan gambar-gambar tersebut tetiba sahaja keluar di garis masa (timeline) Facebook mereka seolah-olah satu gangguan privasi pula.


Cara Mudah Setting Privacy Tagging Timeline Aplikasi Facebook Di Android PhoneBuat pengguna telefon mudah alih berkuasa Android anda bolehlah mengikut cara-cara seperti yang tertera pada gambar di atas, atau anda boleh ikuti langkah mudah seperti yang tersenarai di bawah. Saya menggunakan English kerana handphone saya aplikasi Facebooknya dalam English, jadi pandai-pandailah buat terjemahan sendiri ye?

  1. Pergi ke PRIVACY SHORTCUTS
  2. More Settings
  3. Timeline And Tagging
  4. Review Posts That Friends Tag..(Set kan ke ON)
  5. Selesai
Jadi selepas ini seandainya ada di kalangan rakan anda yang "tangging" nama anda pada gambar mereka yang anda rasa kurang menyenangkan anda, maka bolehlah anda semak dahulu sebelum ianya terpapar di garis masa (timeline) Facebook anda. Selamat mencuba.Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Rabu, Februari 03, 2016

0 Komen:

Catat Ulasan