Cara Semak Keputusan SPM 2011 SMS Dan Online

Salam semua, pada 7 Mac 2011 yang lepas kita baru sahaja menerima keputusan peperiksaan STPM 2011 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran Malaysia. Kini tiba giliran pula kepada adik-adik yang menduduki SPM 2011.

Keputusan SPM 2011 akan keluar secara rasminya pada 21 Mac 2012 dan semua calon SPM 2011 bolehlah mendapatkan keputusan peperiksaan di sekolah masing-masing. Pada anda yang ingin mendapatkan keputusan melalui SMS disertakan panduan dan cara-caranya di sini.
 
SPM [No KP] [No Angka Giliran]
Hantar ke 15888

 
CONTOH:
SPM
941211025839
ABC123456789
SMS ke 15888

Semakan SPM Tahun Peperiksaan 2012 KLIK

NOTA: Untuk semakan secara online anda bolehlah melayari laman sesawang Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran Malaysia di www.moe.gov.my atau mendapatkan bantuan di Talian Bantuan  khas : 03-5569 2840 atau emel : careline@15888.my. 

Selamat melakukan semakan keputusan peperiksaan SPM anda. Semoga berjaya kepada semua calon SPM 2011 yang lepas. Pada yang tidak berjaya jangan putus asa dan masih boleh mencuba di lain masa.



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Rabu, Mac 14, 2012

21 Komen:

  1. Assalamualaikum abg zul..

    lama tak singgoh weh..nak jadi cerite pagi ni koi boleh sampai ke marri.

    BalasPadam
  2. wah.. eh, bukan dah berubah ke wp ke? atau sy silap tgk org ni.

    BalasPadam
  3. Senang la adik² semak SPM nanti .. ^__^

    www.anastasyea.com

    BalasPadam
  4. ambil slip kat sekolah juga yang best
    apa kata semak dengan sms dan lepas tu ke sekolah ambil slip sambil jumpa kawan2
    hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama21 Mac, 2012

      nk check guna sms tak boleh pun,,,

      Padam
  5. oh..cikgu yang berdebar ni..hehe

    BalasPadam
  6. All the best to all candidate ! :)

    BalasPadam
  7. senang skang...kalo zaman den dlu kena g sekolah gak ar cek result.. best sbb bley jmpa membe2..da lama xjmpa mcm2 ragam ada

    BalasPadam
  8. jadi x suspen pulak masa ambik result kat sekolah
    sebab dh tau kat sms :)

    BalasPadam
  9. Makin ke mudah blake le nie jaman x jumpa bender gitu yak :)

    BalasPadam
  10. menarik blog awak ni....TQVM atas info...^___^
    p/s:nak ajak join http://rakanblog.com/ ..exchange website utk bantu membantu sesama bloggers

    BalasPadam
  11. tak sabar plak nak tunggu result keluar kali ni..

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum Saudara Zulkbo,

    Terima kasihlah berkongsi info yang sangat diperlukan ni. Semoga calon-calon yang menduduki peperiksaan tu berjaya mendapat keputusan cemerlang.

    BalasPadam
  13. Salam bro Zulko.. Boleh email Aya nombor akaun bank untuk Aya buat bayaran RM50.

    http://www.bloggerwanita.com/3-pengkomen-paling-best-bulan-julai-2011/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Minta maaf bro Zulkbo. tak perasan plak dah hantar no phone..hehe.. nanti aya transfer ye. Thanks

      - Aya tak jumpa ruangan Contact-

      Padam
    2. tak pe..
      email je zulkbo@gmail.com

      Padam
  14. wah saya pulak yang berdebar2 ni

    BalasPadam
  15. kalau dulu zaman saya mcm ni kan senang, hehe

    BalasPadam
  16. Pasti ramai yang tak sabar budak2 spm 2011 nak semak :)

    BalasPadam
  17. Tanpa Nama18 Mac, 2012

    seram sejuk laa pulak nak check . huhhh ..

    BalasPadam
  18. Mudah sekarang gune sms jer...

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA