Hebat ! Usung Motor Atas Bahu Je Budak Ni


Perghh..saya memang tabik dengan kederat budak ni!



NOTA: Memang hebat lelaki dalam gambar ni, tak pasti pula adakah ianya seorang budak muda atau orang pertengahan usia. Gambar ini saya jumpa dalam Harakah Daily dan tidak dinyatakan sumbernya. Kelihatan seolah-olah motor ini di usung naik ke bot atau cuba di pindahkan ke tempat yang lebih tinggi sewaktu banjir.



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Ahad, Disember 25, 2011

28 Komen:

  1. Bak kata pepatah alah bisa tegal biasa. Dulu abah niaga runcit, wa tolong hantarkan tong gas ke rumah org. Kdg2 tu kena hantar ke tingkat 5 rumah pangsa. sekali angkut jer terus sampai ke atas. Kalau disuruh masa sekarang ni mau tiga empat kali berhenti punyer ... he33

    BalasPadam
  2. puhhh ni baru gagah betul
    hebat2

    BalasPadam
  3. hebatnya... yg si budak tu lah..

    BalasPadam
  4. Assalam...
    Betul ke ni?
    Kalau betul, memang hebat la..

    BalasPadam
  5. SALAM,
    EH, HEBAT BUDAK NI ... KAT MANA NI ?

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum...

    Moga sdra sihat hendaknya dengan izin~Nya..

    Kekuatan yang Allah kurniakan digunakan sebaiknya..

    BalasPadam
  7. yg atas x sure, tp foto bwh tu rasanya org dewasa berdasarkan fizikal dia(tgk bhgian lengan, boleh beza otot budak dgn otot org dwasa)...

    BalasPadam
  8. Salam zul, pernah dah jumpa gambo nie tapi kabornya gambar di edit aje... kalau betul bapoklah terernya yak :)

    BalasPadam
  9. Sayang motor punya pasal biarlah diri basah jangan motor basah.

    BalasPadam
  10. @wachak

    Betul la tu..alah tegal biasa kan..tapi bila usia dah meningkat ni..stamina pun kurang :)

    BalasPadam
  11. @Anak Ulu Cheka

    Hebat kalau stakat kederat orang biasa..melainkan dia makan ubat kuat ke apa nih :)

    BalasPadam
  12. @iza

    W_salam Iza..
    kalau dari kamera saya, pasti saya
    sahkan..ini gambar dari Harakah Daily..

    BalasPadam
  13. @luahfikiran


    W_salam..
    tak dapat saya nak sahkan lokasi
    tapi dalam Harakah Daily saya jumpa
    gambarnya :)

    BalasPadam
  14. @Kuronofu91

    Kadang budak pun berotot juga
    mian kerja berat sebegini kan
    selalunya yang buat kerja kampung

    BalasPadam
  15. @Abd Razak

    W_salam..
    alhamdulillah..saya sihat :)
    moga saudara jua begitu hendaknya..

    tak dapat saya nak sahkan lokasinya
    kerana gambar ini ada dalam iklan di
    Harakah Daily..

    BalasPadam
  16. @akuanakpahang

    W_salam Yasin..
    begitu ke ceritanya..jadi menipu la
    kut gambo ni yak..?koi jumpa dalam
    Harakah Daily..

    BalasPadam
  17. @akubiomed

    Itu kebarangkalian utama yang saya
    pun nak katakan..mahal kos beli motor
    baru..nak overhaul pun pakai duit..
    tapi guna kederat sendiri..berbaloi
    agaknya kan..?

    BalasPadam
  18. Benjy pun perasan gambar ini masa nengok harakah.net ... tetapi tak terfikir nak buat entry dalam blog.

    BalasPadam
  19. @zulkbo
    kalu mkn ubat ok lagi
    jgn pakai hantu raya udah la :)

    BalasPadam
  20. @Benjy

    saya pun dah lama simpan gambar nih
    2 minggu lepas rasanya..baru hari ni berkesempatan posting

    BalasPadam
  21. salam..
    lagaknya motor seperti baru d beli..lihat set tempat duduk dia heeeee

    BalasPadam
  22. ada senaman tertentu kot depa buat haari2 sapa tahu kanss heeee

    BalasPadam
  23. salam
    nampak macam real je gambar tu
    tak tahu la edit ke tidak
    tapi kalau dah biasa angkat beban berat
    boleh je rasanya

    BalasPadam
  24. salam, mmg gagah sungguh mereka tu disamping tekniknya yg betul...

    BalasPadam
  25. kuat betul budak nih... makan apa agaknya...

    BalasPadam
  26. These are the real pictures and were taken from a town in the inland of Sarawak. They are the "kuli" (labour) working at the wharf, and boat is the only public transportation to reach other towns. I respect them for earning their life though their own efforts. They are my beloved Sarawak natives friends.

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA