Presiden Obama Mati Di Tembak Bila Laman Twitter Fox News Di Hacked



Salam semua, gempar sekejap rakyat Amerika Syarikat di kala menyambut ulangtahun kemerdekaan mereka hari ini 4 Julai, apabila mendapat perkhabaran tentang  presiden mereka Barack Obama mati di tembak. Laman Twitter Fox News memecah kegemparan dengan berita sedih tersebut. Sudah tentu kecoh seluruh Pantagon dengan berita yang di lapurkan oleh sebuah laman Twitter kepunyaan rangkaian berita terbesar seluruh dunia, Fox News.
“BREAKING NEWS: President @BarackObama assassinated, 2 gunshot wounds have proved too much. It’s a sad 4th for #america. #obamadead RIP,”




Rupa-rupanya perkhabaran ini hanyalah palsu apabila pihak Fox News mengesahkan laman Twitter milik mereka telah berjaya di "haked" oleh pihak yang menggelarkan diri mereka "Scriptkiddies".





Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Isnin, Julai 04, 2011

10 Komen:

  1. kalau betul Barack Obama kena tembak gempar amerika tu
    I-Jenazah

    BalasPadam
  2. Haha.. Ini berita bikin gempar netizen!

    BalasPadam
  3. pergh..
    habislah maruah Fox News lepas nih..

    BalasPadam
  4. wah bahaya tu kalau di hacked mcm nih ...

    BalasPadam
  5. orang yang hack tu agak-agak kena tangkap tak nanti? kalau la tertangkap da tentu nasibnya jadi macam Osama Laden. Bekecai kepala kena tembak.

    BalasPadam
  6. conpemlah cuak diaorg..hahaha...itulah sesuka hati dok declare kematian osama laden dulu.

    BalasPadam
  7. twitter pun boleh hack... hebat betul diaorang nih....trend kat us pasal nie , mesti tengah up...

    BalasPadam
  8. Assalam..
    Saya langsung tak boleh nak percaya bila baca tajuk kat blog sapa tah mengatakan "Obama Mati" sbb hanya jumpa satu blog je yg kata "Obama Mati".
    Kalau betul dia mati, mesti penuh tajuk yg sama di bloglist...

    BalasPadam
  9. Bahaya sangat-sangat lah kalau laman sosial rangkaian berita yang di hacked. Mencetuskan kegemparan, :)

    BalasPadam
  10. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA