Gambar Lisa Surihani Berpakaian Tentera



 
Pelakon Lisa Surihani (tiga dari kanan) turut terlibat dalam sesi latihan pertama Platun Seni Askar Wataniah yang diadakan di Kem Rejimen 515 Askar Wataniah, Jalan Semarak, Kuala Lumpur. Foto AZMAN GHANI / The Star

NOTA: Salam semua, realitinya saya rasa amat berbangga melihat sekarang ini seperti satu trend pula para artis kita mula berminat untuk berkhidmat di dalam pasukan Askar Wataniah. Agak bertuah mereka ini kerana di berikan pasukan khas yang lebih dikenali sebagai "Askar Wataniah (Platun Seni)" di Rejimen 515.

Saya sendiri pun berminat juga, seandainya di beri peluang oleh syarikat dengan cuti bergaji untuk menyertai Pasukan Askar Wataniah. Tapi apakan daya kemungkinannya adalah sangat tipis. Boleh nak sertai, tapi syarat utama kena letak jawatan dululah..nak makan apa anak isteri kalau begitu? Pendam sajalah :)

Askar Wataniah adalah pasukan simpanan tentera.  Seandainya berlaku sesuatu yang tidak di ingini di dalam negara, khidmat anda akan di panggil untuk membantu pasukan utama  Angkatan Tentera Malaysia. Berbakti untuk pertiwi sudah tentu idaman setiap warga negara. Bagaimana anda di sana?



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Selasa, Julai 05, 2011

32 Komen:

  1. Koi pun teringin juge nok nyarung uniform

    BalasPadam
  2. org lawo pakai je lah bende pun
    tetap comai wehh

    BalasPadam
  3. Dah cantik, pakai apa pun cantik. Ditambah lagi dihati ada keberanian.

    BalasPadam
  4. senang naik pangkat..

    BalasPadam
  5. Nak pergi training askar wataniah dengan lisa surihani.... [",]

    Dorang artis ni semua ada group khas untuk latihan kan? Bukan ikut latihan biasa.

    BalasPadam
  6. depa yg nak join perhimpunan tue, elokla join wataniah nie..dpt berbakti pd negara huhuhhh

    BalasPadam
  7. :D Daya penarik tu..

    Lepas ni ramai la yang join Wataniah :D

    BalasPadam
  8. salam rodong, aok mohon part time kat JPAM jek la hehe..

    BalasPadam
  9. saya tak berapa minat dgn pakaian uniform ini..sebab masa kecik2 dulu selalu sgt di disiplinkan dgn ala2 tentera

    BalasPadam
  10. Comel lah Lisa surihani.

    BalasPadam
  11. salam saya pun teringin juga .. boleh namakn platun kita "platun blogger " tak ? hahaa

    BalasPadam
  12. @puanbee

    ermm..sesuai sangat tu
    apa kita kita ramai2 mohon
    dengan kabinet?he he..

    BalasPadam
  13. hehehehe....
    comel sungguh la lisa ni pkai bj askar...

    BalasPadam
  14. tabik laa lisa, cantik dan ayunya. harapnya tak dela hitam kulitnya di bahang mentari....ala2 kawat kan..

    teruskan matlamat dan semangt patriotik tu lis..anda boleh dan pasti menjadi ikutan jua.!

    BalasPadam
  15. i like lisa surihani..

    BalasPadam
  16. bdarah hidung tgok lisa.. ekeke...

    BalasPadam
  17. saya pun minat jugak bro! :)
    minat nak join wataniah...ekeke..tapi tatau ler larat ke idak nak angkat senapang.

    lisa surihani maintain comel..! i loike!

    BalasPadam
  18. Assalam..
    Lepas SPM ke STPM tak ingat la, saya pernah pi temuduga untuk masuk tentera tapi malangnya berat tak cukup, hanya 38kg. Mana nak cari lagi 4.5kg lagi? Memang minat sgt2. Masa di U pulak, teringin nak masuk Palapes tp tinggi dan berat tak cukup syarat...huhu..sedih2x...

    BalasPadam
  19. lisa mmg comel..sarung la bju ape pun,,,
    hehe2..
    hrp2 semua artis wataniah yg dilantik dpt mnjlankn tggjwb mereka kpd negara...

    en zukbo pom minat kt die ekh..

    BalasPadam
  20. david teo pun ada join jugak rasanya... 8 juta..

    BalasPadam
  21. Lisa Surihani memang comel.. :D
    Mesti ramai berminat nak join askar wataniah lepas ni..

    BalasPadam
  22. salam
    rasa macam sekarang juga nak daftar askar wataniah
    hehe

    BalasPadam
  23. Hemmm.... terjuling2 la kapten tentera tu.. tgk si Lisa ni.. hehehee.... anyway kalo di beri peluang mmg nak..

    p/s: chip dulu masuk PLKN..! hehe

    BalasPadam
  24. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam
  25. Salam.
    Sya dulu zaman sekolah2 cukup tak suka aktiviti kawat2 ni. entah la. bukan xde semangat mbantu negara tp xde feel utk aktiviti lasak ni.hehe
    (tlng jangan contohi saya!)

    BalasPadam
  26. lisa surihani cantek walaupom berpakaian askar

    BalasPadam
  27. tak suka wataniah... tapi suka lisa :)

    BalasPadam
  28. tak suka wataniah... tapi suka lisa :)

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA