Page Speed Online By Google






Salam semua, banyak produk yang di keluarkan oleh Google yang mungkin kita sudah sedia maklum mahupun belum kita ketahui. Google search engine adalah salah satu produk terbaik yang di keluarkan oleh Google. Anda mungkin selalu menggunakannya berbanding enjin carian yang lain seperti Yahoo mahu pun Bing.

Hari ini saya ingin berkongsi tentang produk yang di keluarkan oleh Google Lab yang di kenali sebagai Google Speed online. Mungkin sebelum ini anda pernah menggunakan tool dari laman web yang lain seperti  i web tool untuk memeriksa kelajuan loading blog anda.

What is Page Speed Online?

Page Speed Online analyzes the content of a web page, then generates suggestions to make that page faster. Reducing page load times can reduce bounce rates and increase conversion rates.

Apa kata kita cuba gunakan yang di keluarkan oleh Google ini kerana kelajuan sesebuah blog mempengaruhi carian enjin. Produk yang di keluarkan oleh mereka sudah tentu mempengaruhi blog anda di carian Google sendiri . Semakin laju loading blog anda pasti mempengaruhi Google meletakkan blog anda di carian hadapan mereka (SERP). Selamat mencuba.




Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Isnin, Mei 09, 2011

23 Komen:

  1. @Jejaka Desa

    Selamat mencuba wehh..
    bagus mende nih..
    :)

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum...

    Moga sdra sihat hendaknya..
    Terima kasih sdra, sedang mencuba..

    BalasPadam
  3. oo benda ni..bgus jgak untuk check keberatan website kita

    BalasPadam
  4. Assalamu'alaikum Zul

    Sedang mencuba ni..

    BalasPadam
  5. trime kasih abg zul..nnti sy try erk...

    BalasPadam
  6. abg zul..markah sy 81..maknanya ok ke tak ok? huhuhhhh

    BalasPadam
  7. @sahromnasrudin

    81 okey je tu Syah..
    sebaiknya jadikan 90
    lagi baik..
    :)

    BalasPadam
  8. Page Speed Score of 84 (out of 100) - akuanakpahang tak kuat lagi laa gamoknya zul :(

    BalasPadam
  9. @akuanakpahang

    cer jadikan 90 ke atas Yassin..
    mesti mantop lagi blog aok ter
    :)

    BalasPadam
  10. Harus di cuba nie anyway thanks ye saudara zul

    BalasPadam
  11. Zul - tengah berusaha keras nei heheheh :)

    BalasPadam
  12. saya dah try tadi, infonewbie 83 je. huhu,

    Latest Entri :
    Kera Pembawa Virus HIV

    BalasPadam
  13. wah menarik nih tq bang zul :)

    BalasPadam
  14. tima kasih bro...

    koi ni tau guna hok mana ander je

    BalasPadam
  15. Dah test :)

    Anif.. Version 2.0 got an overall Page Speed Score of 88 (out of 100).

    BalasPadam
  16. abg zul..camne nak jadikan ia 90 huhuhuhhh..kne buang gadjet ke

    BalasPadam
  17. bagus ni
    nak cuba jugak...

    BalasPadam
  18. @sahromnasrudin

    Kan dia ada bagi sebab kenapa blog kita loading lambat..selalunya widget lah..buang mana yang tak penting..insyaallah laju la tu nanti..
    :)

    BalasPadam
  19. Assalam...
    Blog saya 91..kurang 1 dr en. Zul..

    BalasPadam
  20. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam
  21. salam
    baru tau juga ni, bro
    thanks

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA