i Pad 2 : Aku Pun Tak Mahu Ketinggalan


Salam semua, ke KLCC semalam saya singgah di kedai yang menjual iPad yang berada di tingkat 3 mall Suria KLCC.Dalam berkira nak survey iPad 2 yang menjadi kegilaan ramai kini."Tiada stok lagi" kata dek jurujualnya dan yang ada hanya iPad 1 yakni model lama.

Saya perhatikan hanya ada 3 model tersebut yang di peragakan di meja display dan di kerumuni oleh anak-anak remaja yang sibuk mencuba dengan bermain game kelihatannya. Ermmmm..agaknya ini lah yang sibuk sangat di perkatakan, nak main game sahaja?Adehh..spoil my mood je!

Dalam kekecewaan tak dapat menggodek apa yang bestnya tentang iPad ini saya memanjangkan leher melihat harganya. Ada yang 16 g hingga ke 64 g . Rasanya untuk kapasiti perisian yang ada di dalamnya dan harganya tidaklah mahal sangat,kurang dari RM 2,000 anda dah boleh beli satu.

Melihat pada remaja yang beratur hendak mencuba itu ternyata produk iPad ini benar-benar memenangi hati remaja kini.Rasanya tak sesuai dengan saya gamaknya?Saya berlalu sambil memikir alangkah baik saya tukar lap top lama saya yang kerosakan motherboard dan hanya boleh di gunakan tanpa bateri sahaja ke lap top baru .

Dah tentu lokasi yang akan saya pergi untuk mendapatkan lap top baru adalah di Plaza Low Yatt yang terkenal dengan komputer dan barangan yang berkenaan dengannya.Tunggu lah minggu depan sekiranya tiada aral melintang saya akan ke Plaza Low Yatt untuk survey harga lap top baru.Wassalam.


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Isnin, Mac 07, 2011

40 Komen:

  1. salam en.zul...
    minat jg sy tgk i pad ni dan sy rs harganya berpatutan tp yg sy xberkenan cuma i pad tiada usb port kn??

    BalasPadam
  2. @zella y

    Ermm..tak sempat nak
    belek lagi..rasanya
    ada cable tapi tak tahu
    usb biasa atau lain

    BalasPadam
  3. salam,
    saya pula tengah mencari seseorang yang boleh mempengaruhi saya untuk menukar handphone..

    BalasPadam
  4. @cikgu isza

    Beli jangan tak beli baru Cikgu
    duit bukan tak de..kena spend juga
    sesekali bila hati kata mahu..he he

    BalasPadam
  5. assalamualaikum abg zul...

    cepatnya teknologi berubah kan...rasa bari sahja ipad 1 keluar, tak pasal2 dah kuar i pad 2 huhuhhhh

    BalasPadam
  6. Takpe la bang zul, dapatkan yang penting dulu... dah dpt laptop baru, adalah ongkos lebih lagi bleh ambil ipad tu plak...

    P/s: saya minat jga iPad, tapi yg mampu mPad je (mouse pad)..

    BalasPadam
  7. salam,

    wahhh... teringin jugak nak beli iPad ni... huhu
    tapi apakan daya...
    saya lebih memerlukan DSLR...
    tapi masih blum berkesempatan utk membelinya.. :(

    BalasPadam
  8. Tingin juga nak sambar 1 keknya Nuffnang bagi sikit sgt duit tak padan :)

    BalasPadam
  9. teknologi semakin canggih..ttg gadget it..kalo kita terlambat..mmg agak ketinggalan dibuatnya..

    teringin gak ngn ipad ni..tp kena pk byk perkara sama ada penting or tak..

    or mayb nnt time nk kawen..minta as hantaran pun ok gak kan :p

    BalasPadam
  10. laptop bawah RM1500 ada? sy cadang nk ambik jgk sbb sy nk jual laptop sy ni

    BalasPadam
  11. Sambar satu..senang nak bawa kat belakang pejabat pos..

    BalasPadam
  12. sungguh saya tak mampu. ramai juga yang gilakannya...hm...

    BalasPadam
  13. makin lama makin canggih.

    BalasPadam
  14. Ingatkan tadi dah ada kena jual kat Malaysia....
    Hahahahaha....
    Kenapalah malaysia ni lambat nak dipasarkan, ramai gak yg dah mula gila gadget kat malaysia ni kan?

    BalasPadam
  15. kalau kat malaysia.. mungkin tak compatible lagi.. banyak benda kena setting... teknologi malaysia masih belum dapat catch up..

    BalasPadam
  16. salam..
    dapat ni mesti tak toleh gadget yg lain :)

    BalasPadam
  17. salam..
    dlm seribu mmg tak lari harga dia? huu.. rasanya klu mau rembat satu kena simpan wet dri skrg hee..

    p/s:mau juga tapi pkir byk pkra yg harus di langsaikan dulu hu..

    BalasPadam
  18. salam cik zul.. saya pon berminat juga tp wat masa ini, rasanya ianya satu kehendak pada saya.bukan lagi satu keperluan..so saya tahan lah dulu..hehehe

    BalasPadam
  19. As salam..
    Hmmm..iPad 2, bila agaknya nak boleh miliki..
    Handphone pun masih guna yang koman.

    BalasPadam
  20. agak rugi kalau penggunaanya tak dimaksimumkan..

    BalasPadam
  21. Tanpa Nama07 Mac, 2011

    Aslmkm Zul.
    Canggih-manggih macam maner pun, Kak G tetap mostly guna basic uses juger! 1/2 jakun kot! Jakun pun ada yang lebih canggih! :)

    BalasPadam
  22. Sallam,
    iPad 2 pun untuk main game aja ke,
    patutlah remaja suka sangat.

    BalasPadam
  23. idam...wehhhh...bila la nak dapat...ipod pun tak mampu nak beli ni plak ipad..huhu

    BalasPadam
  24. as'salam bro...
    wah...angah tak ada pun laptop nak beli ada jer halangan baik buat yg penting dulu tul tak??

    BalasPadam
  25. mengidam juga ke ipad ni tp lom ada rezki

    BalasPadam
  26. assalam..
    bila tgk org punya mule le rasa nk sambar je, tp kene pikir 2/3 kali gak hehe

    BalasPadam
  27. kalau dah berkenan te...terus kan je niat deme te

    kome numpang nok nengok jugak

    BalasPadam
  28. Koi dengor je la.Sekarang tengoh berkire2
    SLR

    BalasPadam
  29. salam cik Zul..
    sy mcm minat je tgok ipad ni tp rasanya tak ada keperluan sgt nak gunakan ipad..pada sy, guna laptop screen 14 inci lg puas nak tgok segala benda.. :D

    BalasPadam
  30. ooo ini ke benda yang anak anak dok bising bising tu...hai makcikmanggis dah ketinggalan keretapi:)

    BalasPadam
  31. oo..da ade ipad 2 ey..ketinggalannye sy skank nih..ish3..entah bile ley pakai ipad ni..

    BalasPadam
  32. kalau kat bandar wokay la bro..kat luar bandar kene cari puncak bukit itu pun H je...3 G....macam kura2..

    BalasPadam
  33. salam
    elok tu
    rasanya lebih berbaloi kalau beli laptop baru

    BalasPadam
  34. tak sempat nak seiring teknologi dah...

    BalasPadam
  35. salam..

    mmg tringin nak beli ipad ni..
    tp,,just TERINGIN je la..
    baik sy bli laptop aje la..
    byk keperluan lain yg perlu d utama kn

    :)

    BalasPadam
  36. Kalau ada satu memang syok jugak. Tapi benda2 yg canggih ni adakalanya mengasyikan serta melalaikan. Teringat time baru beli handphone dgn 3G beberapa tahun lalu.Asyik online pakai handphone jer. Sekali bil dtg, terkejut tengok! :D

    BalasPadam
  37. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam
  38. salam...
    dah beli ke ipad? teringin nak beli ni tapi tak tau berbaloi ke tidak. kalau tak pun ingat nak amik samsung galaxy tab

    BalasPadam
  39. Tanpa Nama24 Mei, 2011

    brbaloi ke jka sya dptkn ipad 2.alhmdulillah samsung galaxy sya dh ada

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA