Iklan Nuffnang Keluar Di Shout Box



Salam semua, tak semena-mena malam ni iklan Nuffnang keluar di shout box saya.Dekat 5-6 kali juga saya buat refresh baru dia hilang..Takut juga kalau ter"klik" sendiri, tak pasal-pasal kena penalti dengan Nuffnang.


Hari yang sibuk buat saya hari ini, pergi function merata. Almaklum sedara, kaum kerabat ramai..he he.Balik rumah buka blog, pergi ke forum Syoknyer Blogging sekejap. Nampak ada tutorial cara menukar fonts di blog.

Maka saya pun mulalah menggodek. Dah godek-godek tu mulalah pening, kena pula lama tak masuk ke "edit html", maka banyak lah pulak masa terbuang di sana. Naik rambang pula mata bila banyak sangat fonts yang cantik di sana.

Anda juga boleh ke sana, sila dapatkan fonts-fonts terbaru dari Google di sana. Cuma nasihat saya jangan macam saya, RAMBANG biji mata..he he..Wassalam.


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Isnin, Januari 24, 2011

33 Komen:

  1. erm kadang2 terjadi kat blog.. tapi bukan dekat shoutbox.. ntah ke komen, kalau tak silap... refresh sekali 2.. baru ok.. erm..

    BalasPadam
  2. salam..leh kluar kat shoutbox ke?

    BalasPadam
  3. @Lydia Miza(Aidyl Azim)@ Zikr

    Wayar mana pulak yang
    shot nya..entahlah..?
    harap okey la lepas nih

    BalasPadam
  4. Aslmkm Zul.
    Kak G arini pun lelah (letih) sangat. Start dari pagi sampai hampir senja obliged teman sedara.
    Dah letih, malas juga nak keluar makan. So cooked-up dinner juga.
    Pastu ngadap laptop. Ni sistem dragging giler ... cuba2 jugalah berkunjung setakad yang boleh tolerate tu!
    Mulakan minggu dengan semangat ceria.

    BalasPadam
  5. @DDrfauziah

    Beginilah Kak..
    bila sibuk mengundang..
    mulalah rindukan masa
    senang kita..

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum...

    Kedua perkara tersebut takder dalam blog saya, jadi tak tau sangat tentangnya

    BalasPadam
  7. uihh!!
    gue pun pelik gak..
    tapi shoutbox kluar kat iklan nuffnang..
    nasib baik refresh trus clear.

    BalasPadam
  8. assalamualaikum abg zul..insyaAllah saya cuba nanti..mesti pening tgk semua koding tue bile saya buka html nnti huhuhuhh

    BalasPadam
  9. Klik je..CPA kempen sedang berjalan tu..

    BalasPadam
  10. kadang dalam masalah ada bagus jugak..

    BalasPadam
  11. assalamualaikum,

    teringin sangat nak cantikkan blog dengan font yang fancy....tapi x berkesempatan sangat..
    terima kasih...kanku jejak ke sana.

    BalasPadam
  12. Salam zul, bab iklan tu jangan letok dekat2 ngat sudah terkilik sajer kena hantuk ngan Pak Nuff :)

    BalasPadam
  13. mmg rambang bijik mata ni dibuatnya! ^0_0^'

    BalasPadam
  14. assalam.... hmmmmm macam mana dia boleh kluaq kat SBox ya... ada yang tak kena latu ... saya nak cuba la nanti tukar font tunggu lapang2 sikit....

    BalasPadam
  15. salam.
    biasa terjadi dulu.
    ada juga kadang2 page blog yang klik kat nama keluar kat situ juga.
    ntah lah shoutbox ni. hehe.
    cantik font blog ni. rajin betul menggodek.

    BalasPadam
  16. Hello Zulkbo,
    maamana boleh jadi mcmtu ye..tapi dah okay kan bro..

    BalasPadam
  17. Salam Zul,

    Macam-macam sekarang ni. Kakak tak rajin walau suka sebab nampak cantik.....

    BalasPadam
  18. iye ke, yg kome x la jd gitu pulak...nape klau klik x tentu pasal kena penalti nuff? ade tendangan penalti juga yek

    BalasPadam
  19. Kadang kala memang boleh berlaku.. mungkin disebabkan script yg diguna... entahlah. Biasanya selepas f5 dia akan kembali ke asal..

    BalasPadam
  20. Kalau terklik sendiri kena penalti ker...
    Cemas komer sebab komer sokmo terklik sendirii..Huhuhuhuhu

    Obama minta projek dari China

    BalasPadam
  21. hoo.. klu kita terklik kita akan kena penalti ker? heee..

    BalasPadam
  22. @Miecyber

    cuba aok baca dalam syarat-syarat nuffnang..dan satu lagi untuk cek yang pertama anda nanti nuffnang pasti bagi tahu kenapa ada amount yang di potong...sebab koi pernah kena..he he..berhati2 lah yek..?

    BalasPadam
  23. @donny

    Dah okey Bro..mungkin saya
    tersalah html masa setting fonts
    tu kut..?

    BalasPadam
  24. @suri

    Tak caya klik la sendirik
    dan tunggulah cek Nuff nanti..
    kalau kurang jangan mare..?
    silap tak dapat langsung
    nanti..

    BalasPadam
  25. Salam..
    Ingatkan blog saya je yg jadi macam tu...
    Bila di kira2 iklan tu, ada 4 tempat dalam blog yg berkelip, kompius..kompius...
    apa yg tak kena agaknya...

    BalasPadam
  26. heh koi tak melanggan menda alah ter, tak tau la pulok

    BalasPadam
  27. salam,
    iklan nuffnang kuar kat shout box??? mcm tak caya jer.. hehehee

    BalasPadam
  28. wah busy sangat kot. heheh. huhu, aku minat gak font lawa2.
    hehhe

    BLOG GEMPAKZ SIOT

    BalasPadam
  29. salam,
    rajin nya abg cantikkan blog..boleh ye iklan kuar kt shoutbox?

    BalasPadam
  30. salam
    biasa juga terjadi kat blog saya
    tapi selalunya hanya sekali reload dah ok

    BalasPadam
  31. memang boleh jadi. penah kena dulu. tapi biasa aje tu. bukan masalah besar.

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA