Apa Dah Kena Dengan OzBloggerCom?



Salam semua..perhidmatan ping percuma di kalangan blogger amat membantu dalam proses kita mencari pembaca berpotensi, selain dari menggalakkan traffic ke blog kita.Perkhidmatan GengBlogger memang sudah sinonim dengan kebanyakan blogger di Malaysia .

Sejak di "hacks" dan tak sembuh hingga kini, kebanyakan blogger di Malaysia beralih kepada perkhidmatan OzBlogger.com yang berpusat di Australia . Sejak kebelakangan ini OzBlogger.com juga seolah mengalami masaalah yang sama seperti GengBlogger.


Ini paparan yang saya dapat sejak 3 hari hendak masuk ke sana.Ada sesiapa yang ada sumber mengenainya?Apakah masaalahnya? Untuk rekod OzBlogger.com, sekurang-kurangnya ada menyumbangkan traffic ke blog saya sekitar 50-100 silence readers.Bagaimana anda?Ermm..rasa-rasanya ada tak perkhidmatan yang lain selain 2 perkhidmatan tersebut? Wassalam.


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Selasa, Oktober 19, 2010

30 Komen:

  1. Salam
    Selamat Pagi
    Sihat ker?

    BalasPadam
  2. @Cik_Noor

    Selamat pagi.
    sihat Cik_Noor
    terima kasih..

    BalasPadam
  3. salam,
    saya guna perkhidmatan blogged.my
    bole lah mencuba kat situ pulak, percentage readers saya tak pasti, sbb saya baru jer menggunakannya.

    BalasPadam
  4. @My Little Diary

    Saya pun menggunakan BloggedMy juga
    tetapi selesa juga dengan OzyBlogger ni..sayang kalau kena hacks juga

    BalasPadam
  5. ye lah en zul, nak buat camner kan kalau dah kena hack

    BalasPadam
  6. @My Little Diary

    entah lah..
    tu yang mencarik ideas
    ni..he he

    BalasPadam
  7. alhamdulillahh..dpt jugak masuk blog zulkbo dari PC opis..saya harap ia akan berkekalan huhuhuh

    BalasPadam
  8. Salam zul kawan lalu aje x guna bender pun :)
    Salam ceria semoga aok ceria sokmo:)

    BalasPadam
  9. Salam...
    sejak gengblogger kena serang ni sya cuma
    guna khidmat Kelab Blogger Tegar Malaya kat fb..
    Lain2 sya xtau..

    BalasPadam
  10. @Cik SHiNJU

    Ye ke??
    boleh lah koi
    menerainya...

    BalasPadam
  11. salam
    err..cheqna memang tak dapat membantu..
    sebab cheqna tak pandai mende2 alah ni

    BalasPadam
  12. moga oak sihat tak macam ozblogger ter

    BalasPadam
  13. Tak tau pulak kemana hala dia..

    BalasPadam
  14. salam bro, 3 bulan lepas ada ieda ping kat ozblogger ni. tapi ada terbaca di blog seseorang menyatakan blog dari malaysia disekat, keluar seperti diatas. tak paham kenapa...pastu saya pon dh tak ping kat situ dah..

    BalasPadam
  15. @cemomoi

    koi sihat..he he
    terima kasih aok ter..?

    BalasPadam
  16. @Ieda Al-Habsyi

    pulaks..ini mesti kes
    ramai hackers hebat
    datang dari Malaysia..

    BalasPadam
  17. dah lama sy tdk pin blog...sbb dulu serasi dgn gengblogger

    BalasPadam
  18. aku pun mengalami masalah yg sama bro...takleh nak msk jugak

    BalasPadam
  19. salam en. zul,
    yang saya dapat tahu.. oz blogger sekat blog dari malaysia.. agaknya ramai sangat blogger kat malaysia ni kot..

    BalasPadam
  20. hurm...sy dh lama xguna mana2 perkhidmatan sejak geng blogger xsihat2 hehehhe

    BalasPadam
  21. Salam,

    ziarah kembali kat blog ni. hmm Sweetie tak tahu bab ni. barulah Sweetie tahu ari ni. kalau ozBlogger tu dah ok..nak juga trylah.

    BalasPadam
  22. Yang ni pun koi baru keney.Gone la nok ngeney yang lain

    BalasPadam
  23. salam zulk..hehe..entry macam ni tak pandai makcik nak response..tak reti dan pandai..
    apa pun diharap zulk dan keluarga sihat.

    BalasPadam
  24. hai zb..aku dalame nak berkomen2 kt sini tp bzzzzzzzzzzzzzz ;)

    aku tak rajin ping dowh...ping kat GB je rajin

    BalasPadam
  25. Salam...

    Moga sdra sihat hendaknya..
    Saya memang tak pernah masuk blog tu..

    BalasPadam
  26. salam
    sejak tukar rumah ni belum pernah buat ping entri
    tak tau kenapa

    BalasPadam
  27. dulu ada jugak ping kat GB...

    BalasPadam
  28. salam..
    abg zul.. saya tak pernah dengar pun pasal OzBlogger ni.. tapi rindu kat GB :(
    nape tak pulih2 lagi.. lama betul

    BalasPadam
  29. sy menggunakan blogged.my dan juga ping.sg sebab ianya auto ping :)

    BalasPadam
  30. tak pernak guna ozblogger.com

    kakyong ni memang malas bab ping2 ni..
    kdg2 ade juga ping di http://ping.yanmieonline.com/

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA