Blogging Tips | Penangan HIDUP SEORANG BLOGGER


Salam semua..semoga kalian semuanya sihat dan di berkati Allah jua hendaknya..sekadar berkongsi sesuatu yang amat menarik perhatian saya sendiri.Berkenaan entri saya sebelum ini HIDUP SEORANG BLOGGER,ada pada satu masa selepas saya posting entri tersebut kemasukan traffic ke blog saya dalam satu masa menjangkau sehingga 29 orang.Memang di luar dugaan saya sendiri.


Realitinya inilah kebaikkannya jika kita cuba menyelit di kalangan blogger yang hebat lain untuk mendapat traffic ke blog kita, selain kita mendapat link (inlink@backlink) ke blog kita dengan menyertai sesuatu "entri contest". Peluang sebegini perlu di rebut oleh blogger kecil seperti saya dan anda yang lainnya.Peluang ini hanya datang tidak selalu,bukan mengharapkan kemenangan (jauh sekali) sekadar mencuba sesuatu yang baru dalam berblogging.Jangan rasa malu kerana blog anda dan anda ada kelebihannya tersendiri.


Ermmm..jumlah yang besar pada blogger kecil seperti saya.


Ada satu ketikanya berada di muka hadapan carian Google sebelum di potong dan di tinggalkan jauh ke lautan pacific oleh blogger hebat yang lain..he he.



ALHAMDULILLAH..tak pernah lagi lah dalam sejarah saya berblogging.Semuanya berkat sokongan dari rakan blogger sekalian .Dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki saya mengucapkan terima kasih.Semoga selalulah singgah yek?Yang baik semuanya dari Allah jua,kita ini hanya insan kecil yang tak punya apa-apa cuma rasa rendah diri atas kebesaran-NYA..Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia-53..jazakumullah..







Entri khas ini sebagai ucapan terima kasih buat blog DENAIHATI.Com yang mengelolakan contest HIDUP SEORANG BLOGGER.





Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Selasa, Ogos 31, 2010

57 Komen:

  1. Salam en zul...slmt ari kemerdekaan...:D

    Tahniah..insaallah trafik anda akan terus meningkat..caiyok2

    BalasPadam
  2. salam.
    first time singgah sini.
    tahniah..
    moga akan terus meningkat trafiknya nanti.

    suka baca tips ni.
    nak menyelit sekali la..
    hehe

    BalasPadam
  3. semoga kita makin maju dalam dunia blog ini..

    selamat hari merdeka..

    BalasPadam
  4. salam merdeka,

    selamat hari raya juga....maaf zahir batin.

    BalasPadam
  5. sesak pulak traffik nanti... salam merdeka

    BalasPadam
  6. salam,

    Tahniah,blog ni makin dikenali,kerana tuan nya juga seorang yang rajin buat blogwalking.

    BalasPadam
  7. letak butang like pesbuk bro.........

    BalasPadam
  8. salam merdeka cik zul

    tahniah, semoga terus cemerlang

    BalasPadam
  9. Salam Zul,

    Tahniah ok !
    Teruskan perjuangan ..
    hehe

    BalasPadam
  10. salam..blogger mcm bro zul mmg hebat..sume merendah diri dan tak lupe blogwalking..itu kelebihan bro zul..

    BalasPadam
  11. Merdeka Zul..tingkat trafik maka tingkat juga lah income..hehe!

    BalasPadam
  12. Salam...

    Moga sdra sihat hendaknya..
    Selamat menyambut hari kemerdekaan..

    BalasPadam
  13. bukan senang bro koi..kalau entry yang sama dapat page 1 dalam enjin carian google..tahniah bro koi

    New Entry "Saya Bodoh Kerana....? "

    BalasPadam
  14. wah power tuh bro... 29 ..tak pernah dapat macam tuh... huhu

    BalasPadam
  15. nah.. entri yang ni pun dah sesak.. tahniah tahniah..

    semoga sentiasa menghasilkan sesuatu yang bermanfaat.. Insha Allah

    BalasPadam
  16. happy blogging

    salam kemerdekaan. =)

    BalasPadam
  17. Salam merdeka...
    Salam bloging...




    Selamat berbuka (untuk hari ini).
    6:57 petang sekarang.
    :)

    BalasPadam
  18. kadang2 koi menyelit ..kdg2 koi terselit hehe

    BalasPadam
  19. @al-mankaraqi

    Dengan segera atas permintaan aok Usop..he he..siap!!

    BalasPadam
  20. Salam...

    En. Zul memang hebat walaupun blogger kecil tp cita2 besar....mungkin nanti bertukar ke zulkbo.com ke....
    Tahniahh...

    BalasPadam
  21. Siapa kata Zul blogger kecil? Saya nampak macam dah popular lama dah. Betul!!

    BalasPadam
  22. @Aida Ali

    Alahai kak Aida..
    tinggi sangat harapan
    akak tu..moga di makbulkan
    alhamdulillah..he he

    BalasPadam
  23. @qimie budak manja| PAK CIK KORDI

    Terima kasih sahabat
    jemputlah datang selalu..

    BalasPadam
  24. @iza | OZZY

    Sesamalah kita menyelit dan mendapat
    menafaat dari nya..he he
    2 in one bro and sis...

    BalasPadam
  25. @ahmad humairi

    Selamat Hari raya juga
    cikgu..maaf jika ada
    terkasar bahasa..

    BalasPadam
  26. @Mankuchai

    Terima kasih Man..
    sesamalah kita BW..
    jangan letih datang sini
    bro..

    BalasPadam
  27. @Hana Faza| LINDA

    Terima kasih..selalu lah datang sini
    jangan jemu-jemu,i love your both blog too..

    BalasPadam
  28. @sahromnasrudin | RELEVAN

    Dah dekat sebulan koi haram
    tak buka Nuffnang..tak banyak
    mana pun..bolehlah kita ngetea weii?

    BalasPadam
  29. @Abd Razak

    Alaikumsalam..
    moga saudaraku jua seisi
    keluarga sihat jua..terima
    kasih Selamat menyambut
    kemerdekaan Malaysia-53
    buat anda jua..

    BalasPadam
  30. @Nadia Abdullah | NUR

    Terima kasih anda berdua..
    selalu lah singgah sini
    jangan jemu2 yek?
    buat Nadia hadiahmu
    masih dalam proses..
    maaf jika terlambat..

    BalasPadam
  31. @cikgu isza

    Blog anda saya memang tak lepas..
    he he..kita ni macam ada chemistry..ha ha

    BalasPadam
  32. @Zikr the Jalanan Sepi Perantau | MEL

    Selagi tak tukar ke dot com
    tak boleh lawan carian google..
    rasanya cukuplah buat masa ini
    tidak mengejar traffic sangat
    he he..Alhamdulillah..

    BalasPadam
  33. @ashrafi

    Saya cuba Ashraf..
    blog anda juga amat menarik..

    BalasPadam
  34. @nursarahCK-LAH

    tHANKS FOR YOU BOTH..
    Salam merdeka Malaysia-53
    jangan lupa menghayati
    makna kemerdekaan sebenar

    BalasPadam
  35. salam
    dah kira bagus tu
    dapat juga kat page pertama
    tahniah dan terus mencuba

    BalasPadam
  36. @tehr

    Sekadar ukhwah antara blogger
    dan mencuba sesuatu yang baru
    bolehlah saudara Tehr juga
    mencubanya nanti..

    BalasPadam
  37. kira hebat tu bro..
    usaha tu penting..
    salam kemerdekaan yer...=)

    BalasPadam
  38. Salam
    tahniah bro di atas kejayaan tu, nampaknya usaha sudah menampakkan hasilnya :D

    BalasPadam
  39. tersenarai? hebat tu bro..
    contest denaihati mmg ramai otai join.. teringin lak nak test..amacam?

    BalasPadam
  40. @syahrilhafiz

    Salam kemerdekaan juga
    buat anda.. sesamalah
    kita menghayati kemerdekaan
    ini dari maksud yang sebenarnya

    BalasPadam
  41. @etomyam

    Salam saudara..
    ha ha..boleh la tahan
    rezeki bulan Ramadhan
    agaknya..

    BalasPadam
  42. @sop

    Pada sejam pertama sahaja berada
    muka hadapan..besoknya,nun jauh ke
    page 20..teknik SEO belum pakar lagi
    ni..he he

    BalasPadam
  43. salam merdeka juge bro.. blog bro mmg best itu sebab traffic slalu tinggi..

    BalasPadam
  44. @LiFe KaMi

    Saudara..salam merdeka juga
    tidak lah tinggi mana pun..
    ucapan alhamdulillah di masa
    sihat ini nak updated blognya
    bila sakit..bersawang la gamaknya

    BalasPadam
  45. semoga semangat bro untuk berblogging terus meningkat ye..saya dah letih dah..hehe

    Terukkah Hidup Sebagai Seorang Blogger?

    BalasPadam
  46. Salam merdeka bro,Google memang syang kat blog ni..bukan senang nak dapt kdudukan yang baik kat serp..boleh tahan gak bro..

    BalasPadam
  47. salam..
    tahniah blog ini sudah semakin maju..
    PR pun dah 2 kan...
    sayang juga pada blog blogspot saya dulu, tapi dah tukar domain ni, kena mula dari bawah balik.. hehe

    BalasPadam
  48. salam.

    nampaknya banyak lagi saya perlu kena belajar dari awak.

    BalasPadam
  49. tahniah2!!
    semoga trafik akan trus menaik... ;)

    salam kemerdekaan!

    BalasPadam
  50. Salam zul dan tahniah diatas kejayaan ini.
    ** line brukband kawan ada masalah sehari dua ini. :(

    BalasPadam
  51. SaSalam,

    Sweetie nak menyelit kat sini, jemputlah singgah blog saya yer..Aper pun tahniah En Zul awak seorang blogger yg hebat.

    BalasPadam
  52. abg zul

    wah tahniah... no. 14 tuee..
    selamat hari merdeka..

    BalasPadam
  53. Salam... selamat hari raya aidilfitri.. raya ni kita cari modal lagi

    BalasPadam
  54. salam..
    besar nilai tu pada saya jugak..
    29 orang online pada masa yg sama..
    tahniah abg zul..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA