Uji Kepintaran Anda



Bayangkan anda di kedudukan mamat yang tergantung itu dan lilin sedang membakar tali yang menggantung anda...apakah tindakan sewajarnya anda lakukan sedangkan singa kelaparan sedang menanti untuk memakan anda apabila tali tersebut habis terbakar oleh lilin tersebut?







V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
VVVVVVV
VVVVVV
VVVV
VVV
VV
V





JAWAPANNYA:

Jawapannya nyanyikan lagu "HAPPY BIRTHDAY TO YOU"..maka singa itu akan meniupnya kerana sangkakan hari ini hari jadi nya..hu hu hu


***Sekadar penawar duka atas kekalahan Brazil dan Ghana semalam..sob ..sob..



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Sabtu, Julai 03, 2010

35 Komen:

  1. nanti singa tu tanya, keknya mana?

    BalasPadam
  2. salam en zul,
    jangan sedih erk..
    kan adat pertandingan..
    macam singa nak makan orang..
    hukum alam pula
    :)

    BalasPadam
  3. Salam ziarah..

    Moga sihat hendaknya..

    Nampak gaya ramai yang kecewa malam tadi..

    BalasPadam
  4. hahahahahhaha. boleh praktikkan ni.hahahhahahahhahaaha :D

    BalasPadam
  5. hahaha sengal betul. marilah sama2 bersedih wuu wuu..

    BalasPadam
  6. biarkan je singa tu makan. hehe.

    BalasPadam
  7. sedey brazil kalah....malam ni giliran argentina lak kalah(?)

    BalasPadam
  8. Salam...

    koi ni nak kata sedih tak jugek...
    happy pun tak jugek...
    mmg la nak tgk Brazil vs Spain kat final...
    rase mcm dh krg menarik saingan seterusnye...

    BalasPadam
  9. salam,

    nanti singa tu ingat mamat yang tergantung tu hadiah besday dia pula hehe..

    BalasPadam
  10. Hepi besday hepi besday..

    BalasPadam
  11. hehe bila singa tanya keknya mana..tak ada kek dia ngap mamat tu hikhik.Ceria-ceria selalu

    BalasPadam
  12. he3...bijak2..salam sabtu..

    BalasPadam
  13. Huih...sempat jugalah cuba memerah otak beberapa saat sebelum terus roll skrin ke bawah.....dan bertemu jawapannya!

    BalasPadam
  14. Bijok mamat... Selamat hari jadi hehehe...
    salam menyingah di petang sabtu.

    BalasPadam
  15. hahahaha...wakenabeb...memang bijak tindakan tu bro

    BalasPadam
  16. salam ziarah .... jgn ler sedih amat atas kekalahan tue ....adat lah tu kansss..

    BalasPadam
  17. hahahaaa.bijak3! minum susu dutch lady ka?

    BalasPadam
  18. salam ziarah..

    hehe..bijak2..penat sy pk tadi..skali scroll down sy nyanyi besday song sama2 ngan mamat tu :)

    BalasPadam
  19. salam en zul...
    mula2 tu puas jugak fikir...habis la kena baham dgn singa tu...
    rupe2nye singa tu faham pulak lagu happy bday tu ye....

    en.zul jgn kecewa...itu semua adat permainan ada kalah & menang ye...

    BalasPadam
  20. hahaha
    lawak hilangkan sedih kerana argentina dah kalah...

    BalasPadam
  21. salam saudara..
    lawak betul, nanti kalau singa tu tanya kek mana, pastu tiada pulak, boleh lak singa tu amik lighter bakar balik lilin tu. hehe

    BalasPadam
  22. Hahaha...

    mengong arr lion tuh ..kann kann

    BalasPadam
  23. salam,.,
    sobor enck zul,.,
    argentina dtimpe nseb yg same,.,
    hahaha

    BalasPadam
  24. wakakakka..bijak2!

    german german german achtung

    BalasPadam
  25. tetiba teringat doctor singa yg ittewww.. uhuhu

    BalasPadam
  26. hahaha... cis!!! singa tu cakap "ko nak mainkan aku ye?"

    BalasPadam
  27. hahaahaha lawak la! x terpikir plak sy nk kata hppy besday.. kretif la...

    BalasPadam
  28. salam Zul, lama koi tak jengok blog ni, senang jer turun jer dari pokok tu dan padamkan lilin tu hehe kena jwp gitu sebaknya jawapan koi diluar kotak fikiran kerana soalannya pun diluar kotak fikiran juga

    BalasPadam
  29. Mmg lawak. Tapi kalo singga kek nak jawab mcm mana yer.

    BalasPadam
  30. hampeh aok zul...:)
    tkena koi!

    BalasPadam
  31. memang lawak/tekateki ini ada kelas !

    kalau nyanyi lagu selamat hari jadi dalam BM, apa jadi ?

    BalasPadam
  32. haha,lawak ni bro.aku langsung no idea nak jawab ape.he.

    Aku tumpang sedih,aku pun sedih gak argentina dah out. sek sok..

    BalasPadam
  33. ngahahahah! boleh laa pulak :)

    BalasPadam
  34. la abg zul jgn la bersedih... tala syukk da.. macam nie

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA

Carian Blog