Google Snippets Zulkbo Ke Ni ?

Alhamdulillah, setelah segala usaha sebelum ini tidak berjaya untuk mendapatkan google snippets blog zulkbo.com akhirnya keluar juga gambarnya. Sebelum ini saya sudah mencuba pelbagai tutorial dari pelbagai jenis tutorial blog dalam dan luar negara tapi tidak berjaya juga,  maka akhirnya saya berserah je dengan Google ni. 



Pelbagai peranan google snippets ini setahu saya, tetapi bukan mudah juga hendak mendapatnya. Semuanya bergantung kepada Google sendiri kalau mereka rasakan perlu diberi pada sesuatu blog itu. Apa itu google snippets? Google snippets ini adalah gambar penulis yang di letakkan di sisi bahagian bawah nama blog anda dan pelbagai penerangan yang perlu berkenaan blog tersebut.

Tak reti saya nak buat tutorial berkenaan apa yang telah saya buat sebelum ini. Yang saya pasti, setelah saya melakukan apa yang perlu, saya melakukan pemeriksaan di link ini. Mungkin tidak akan terus menjadi kerana mengambil masa juga, semuanya bergantung pada Google. Satu lagi yang paling akhir saya lakukan adalah menukar gambar profil di Google +.


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Rabu, Ogos 08, 2012

10 Komen:

  1. Muka ada senyuMmmm..
    :)

    BalasPadam
  2. Salam Zul tahniah, saya pun tak brapa paham apa itu Google Snippets :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. W_salam Yassin..
      cer aok link kan akaun blogspot aok
      dengan Google+ dulu..yang lain serah
      ke Google je..kalau jadi alhamdulillah

      Padam
  3. Tanniahlah sudah ada Google snippet sendiri. Sekurang-kurang pihak Google tahu setiap entri yang ditulis daripada pemilik yang genuine.

    BalasPadam
  4. kalau tak salah, hanya linkkan author blog dengan akaun Google+
    dalam 24 jam akan keluar gambar author
    dulu Sop x tahu juga, jenguk guna script..
    rupanya x payah.. hanya gi kat akaub blogger, masukkan author dengan akaun G+
    kalau WP kena masukkan code.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya tak perasan blog orang lain..
      blog saya dah link Google + dekat
      setahun pun tak jadi Sop..cuma baru
      2-3 hari nih..itu pun yang terakhir
      saya buat adalah menukar gambar profil
      Google + saya :)

      Padam
  5. tahniah berjaya jg akhirnya :)
    macam kome la dulu puas dah cuba berbagai gaya
    x dapat, tengok2 ehhh dapat pulak :)

    BalasPadam
  6. Assalam..
    Wahh, kacak.
    tahniah.

    BalasPadam
  7. kalo pki gmbr sendiri mmg lebih mudah dpt snippets :)

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA