Jyoti Amge Wanita Terpendek Di Dunia

Seorang pelajar di daerah Nagpur, India di sahkan sebagai wanita terpendek di dunia oleh Guinness World Records, semalam Jumaat 16 Disember 2011. Jyoti Amge, berumur 18 tahun dan setinggi hanya 62.8cm bersamaan 24.7 inci.




Berpakaian tradisional India Sari, Jyoti menitiskan air matanya apabila di tabalkan memegang rekod terbaru dunia menggantikan pemegang rekod lama selama dua tahun. Lebih bermakna, anugerah itu adalah hadiah berharga sempena hari lahir beliau semalam.

Berbangga kerana berjaya meletakkan tempat kelahiran beliau di mata dunia kini. Jyoti yang masih di tahun akhir sekolah tinggi di tempatkan, juga bercita-cita menjadi bintang Bollywood satu hari nanti selepas beliau mendapat ijazah di universiti satu hari nanti.



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Sabtu, Disember 17, 2011

17 Komen:

  1. hok lelaki tau
    hok pompuan baru ni tau :)

    BalasPadam
  2. Amazing post and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier topics as well and decided to drop a comment on this one!

    BalasPadam
  3. Omak aiii...kociknyeee laaaaa aih...macam tak pecaya jer ha

    BalasPadam
  4. Kecilya sudah macam saiz anak patung.

    BalasPadam
  5. @Anak Ulu Cheka

    Ermm..kali ni yang perempuan..
    koi tak tahu pula mana yang lelakinya

    BalasPadam
  6. @Deepak Perwani collection

    Thanks for your comment
    please feel free to drop again :)

    BalasPadam
  7. @amry

    Kejadian Allah memang
    semua ada keunikannya :)

    BalasPadam
  8. Sallam,

    Keciknya, macam mana dia nak handle diri sendiri tu yee, macam anak patunh jee..

    BalasPadam
  9. @LIPISLADY

    W_salam..
    kecik-kecik cili padi nih..
    cita-cita nak berlakon Bollywood
    tu, esok kaya raya..ambik maid je
    senang dia nak urus diri :)

    BalasPadam
  10. http://wanwidget.com/
    kekadang tu mcm x caya kan ada manusia sekecil mcm tu

    BalasPadam
  11. SALAM,
    MAHA KUASA ALLAH .... ADA KEKURANGAN DAN PASTI ADA KELEBIHANNYA

    BalasPadam
  12. subhanallah...kebesaran Tuhan...

    tapi memang cute nampak dengan mengenakan pakaian sari tu

    BalasPadam
  13. Salam, alahai keniknya yak macam anak patung aje :)

    BalasPadam
  14. salam
    sungguh kecil dia ni
    macam mana la nak ambil buku kat perpustakaan

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA