Do A Barrel Roll From Google





Google hari ini cuba melancarkan sesuatu kelainan dalam carian enjin mereka. Lebih merupakan gimik, tetapi lambat laun ianya akan menjadi satu kemestian pada pelayar internet (browser) masa depan.

 Cuba anda ke  Google’s homepage dan taip ‘do a barrel roll’ dan ini yang akan dapat, screen yang berputar. Satu yang menarik untuk teknologi masa hadapan. Masih dalam tempoh percubaan Google.

Di cipta oleh  jurutera software  Google, teknologi ini di jana oleh CSS3 dan hanya untuk browser HTML 5 sahaja. Jadi tidak semua pelayar internet boleh melakukannya. Setakat ini  anda boleh menggunakan Mozilla dan Google Chrome.


Sumber: ABC News



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Jumaat, November 04, 2011

11 Komen:

  1. Assalam...
    Rasa pening pulak tengok page berputar...tapi best juga ada kelainan...

    BalasPadam
  2. @Iza

    Dunia semakin canggih
    dan selalu berputar..
    kena biasakanlah..he he

    BalasPadam
  3. a'ah dah try canggihnya ....

    selamat nak menyambut hari raya adidiladha encik zulkbo :)

    BalasPadam
  4. @Anif®

    Google selalu kehadapan
    dalam teknologi sebegini

    BalasPadam
  5. @puanbee

    Selamat jua buat anda Puan

    :)

    BalasPadam
  6. http://wanwidget.com
    dah try tadi, memang menjadik, hehe

    BalasPadam
  7. @Wan85
    Masih dalam percubaan tu Wan..
    jangan pening kepala udah lepas
    nih..he he

    BalasPadam
  8. Menarik ... dan tertarik b3njy dibuatnya ...

    BalasPadam
  9. salam
    macam2 benda boleh dibuat main dengan google ni
    pakcik google ni macam si penglipur lara je gaya

    BalasPadam
  10. mcm2 jenis permainan Google selalu buat kan :D

    BalasPadam
  11. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA