Manusia Mencecah 7 Billion Orang : Anda Manusia Ke Berapa Di Dunia Ini?




Salam semua, populasi dunia di jangka akan mencecah ke angka 7 billion orang dalam masa yang terdekat tidak berapa lama lagi. Betapa ramainya manusia di muka bumi ini, jumlah yang lahir melebihi jumlah yang mati pada setiap hari. Tahukah anda, seramai kira-kira 1000 orang ibu yang meninggal setiap hari ketika bersalin?

Tidak kira dalam apa situasi dan taraf seseorang manusia itu, manusia dilahirkan setiap hari di seluruh dunia dan semakin bertambah dalam masa 50 tahun sebelumnya. Dan tahukah anda, angka ke berapa anda sewaktu di lahirkan di muka bumi ini? Kalau nak tahu, mari ke link yang saya sertakan si bawah .




NOTA : Mungkin tidak berapa tepat, cukuplah sekadar anda mengetahui sewaktu anda di lahirkan di dunia ini, ada berapa populasi manusia ketika itu. Semua data yang di berikan adalah sumber dari UN Population Fund. Selamat mencuba, have fun! TERKINI...dah sampai 7 billion manusia di muka bumi ini.


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Isnin, Oktober 31, 2011

17 Komen:

  1. orang yang ke 4, 481, 681, 148...
    huih..tak terbayang..

    thanks bro for sharing this...

    info yg sangat baik..

    BalasPadam
  2. salam
    wah, boleh diketahui juga rupanya kita ni yang ke berapa

    BalasPadam
  3. Assalam..
    Kalau bumi dah tak muat,agaknya planet mana pulak nak di huni?

    BalasPadam
  4. Info menarik.

    Ada orang kata sekarang ni orang dah tak ramai mati kerana dah ada pakar2 perubahan yang bagus2 yang boleh menyembuhkan penyakit tapi sebenarnya hidup mati kuasa Allah.

    BalasPadam
  5. nice info bro..
    x pernah cuba lagi :)

    BalasPadam
  6. salam..
    saya yg ke 4,706,906,057.. :)

    BalasPadam
  7. as'salammualaikum en.zul ,

    wah menarinya , amy x pernah cuba lagi lepas ni nak cuba juga la hehe...

    BalasPadam
  8. ABG ZUL..SY ORG KE

    When you were born, you were the:4,535,861,685thperson alive on Earth79,175,572,154thperson to have lived since history began

    hehehehehee

    BalasPadam
  9. Umat semakin bertambah ..

    BalasPadam
  10. huh yg ke 3,869,260,094th
    nak menyebutnya pun payoh

    BalasPadam
  11. Assalamu'alaikum Zul

    Menarik info ni.. kak yang ke 2,567,020,778th

    BalasPadam
  12. Semoga hidup sy di dunia ni bermanfaat jg utk org lain. :)
    When you were born, you were the:
    4,050,112,648th
    person alive on Earth
    78,398,002,537th

    BalasPadam
  13. kala tahun 69 dah gitu, koi lagi banyok pada tu le nampoknya

    BalasPadam
  14. Bila manusia makin bertambah masa duania semakin singkat gamoknya :(

    BalasPadam
  15. musim sejuk lama pda musim panas sekarang ni..mengawan je lah manusia

    BalasPadam
  16. TAK TAULAH YANG KE BERAPA, YANG PASTI CKLAH DAH SUMBANGKAN 4 ORANG.


    Hehe

    BalasPadam
  17. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA