Ke Mana Menghilang Blogger Suri Cahaya Cinta ?





Salam semua, tak tahu kenapa dunia blogging tida-tiba rasa sunyi pula tanpa pengomen tegar blog saya, Puan Suri pemilik blog Cahayacinta.com. Bukan saya seorang sahaja, pasti ramai blogger lain turut merasai kehilangan beliau seandainya blog anda kerap di datangi oleh Puan Suri dan meninggalkan komen di blog anda.

Ini yang saya jumpa apabila saya membuat carian di Google. Kelihatannya seperti blog beliau sudah tidak selamat untuk di layari "visiting this site may harm your computer". Adakah blog beliau telah di jangkiti oleh virus tertentu? Atau telah di hacked? Ada sesiapa yang tahu?



Simpati dari saya buat beliau, kerana setahu saya beliau adalah seorang blogger yang aktif dan sudah pasti beliau amat menyayangi blog beliau tersebut. Harapan saya agar masaalah beliau dapat di atasi secepat mungkin, dan kembali aktif berblogging.



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Jumaat, Julai 08, 2011

19 Komen:

  1. Semoga blognya berjaya dipulihkan segera..

    BalasPadam
  2. salam en z...
    yg ni mesti kes MALWARE..elok la di beritahu pd tuan blog supaya remove virus tu..

    semoga beliau kembai berblog..

    BalasPadam
  3. Blog dia ada malware. Dia aktif di blogspot dia jer sekarang. Semoga cahayacinta.com kembali aktif.

    BalasPadam
  4. Mungkin adalah masalhnya tu kut.. semoga beliau kembali aktif.

    BalasPadam
  5. Mula demer ping Twitter & FB,
    Pastu kat kotok bawah sekali masukkan email demer dan submit.

    Lepas ter siaklahh..

    Grapevine singgah Miecyber's Blog

    BalasPadam
  6. Mula demer ping Twitter & FB,
    Pastu kat kotok bawah sekali masukkan email demer dan klik GO.

    Lepas ter siaklahh..

    Grapevine singgah Miecyber's Blog

    BalasPadam
  7. @Miecyber

    terima kasih Mie..
    nanti koi cuba..
    :)

    BalasPadam
  8. Salam Zulkbo..

    Sian jugak chip tgk owner blog cahaya cinta ni... emm.. chip nak tolong chip pun x brape tahu menahu bab ni... tp ape yg chip tahu kalo dah kene malware ni... kene reset balik blog tu.. dan hanya lah boleh di buat dkt cpanel blog tersebut.. rasenye blogger2 seperti nizamghazi, KA, ngan beberapa blogger lain boleh tolong..tp kena la owner blogger cahayacinta ni tanya sendiri...

    BalasPadam
  9. salam
    dah dekat sebulan juga cahaya cinta kena serang tu
    sekarang dia post entri di loveisshearing
    cubalah jenguk, bro

    BalasPadam
  10. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam
  11. Salam cik zul..itulah sunyi je dia bila blog kna malware..kalo kita pun mesti akn merudum smgt nak blogging jgk kan..moga cepat lah smbuh blog dia tu :)

    BalasPadam
  12. belum pulih sepenuhnya blognya... http://loveisshearing.blogspot.com/

    BalasPadam
  13. benar tidak disangka bro zul ada bt ttg blog suri.rasa terharu sahabt d buatnya,maaf sb baru harni suri perasan akan entri bro zul..

    mitak maaf sb tak bls komen d sini huhu..

    mmg keadaan agak teruk dan kritikal..tapi tulah kena byk bersabar..mula2 malaware pastu kena godam huhu sabar jelah bro..

    adat berblog inilah ragamnya..

    BalasPadam
  14. terima kasih tuan rumah dan rakan bloger kerna ambil berat ttg blog suri..jasa kalian akan suri kenaNAG INSYALLAH hingga usia ni msh bersisa..

    hanya Tuhanlah yang akan mmbls jasa2 kalian semua..

    BalasPadam
  15. insyallah ada rzki suri akan jejak kalin semua..

    doakan suri agar kmbli aktig berblog semua..

    salam sayag dari suri utk semua shbt bloger
    selamat hari raya maaf zahir dan batin buat tuan rumah dan bloger2 lain

    BalasPadam
  16. @suri

    W_salam Suri...
    terima kasih komen di sini..
    memang agak janggal mulanya
    tetiba je anda menghilang..
    bila saya mengetahui kisah
    sebenarnya..terasa begitu simpati
    pada anda dan blog kesayangan anda
    itu..apa kan daya..moga Allah sahaja
    yang membalas, niat jahat orang
    pada anda itu..moga tabah Sis..
    :)

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA