Google Akan Mengucapkan Selamat Tinggal Kepada Picasa Dan Blogger





Ucapkan selamat tinggal kepada jenama Picasa dan  Blogger, Google bercadang untuk menukar beberapa nama jenama non-Google  mereka sebagai produk yang lebih sinonim dengan nama Google, lapuran Mashable.

Langkah ini adalah sebahagian daripada usaha yang lebih besar untuk menyatukan jenama Google semenjak pelancaran awam Google +, inisiatif sosial gergasi terbesar enjin carian ini.

Blogger dan Picasa tidak akan di buang begitu sahaja, kerana ianya antara dua produk yang paling popular di Google. Sebaliknya, mengikut sumber Google bercadang untuk menamakan semula Picasa kepada "Foto Google" dan Blogger akan menjadi "Google Blog."


CNN




Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Khamis, Julai 07, 2011

33 Komen:

  1. Tanpa Nama07 Julai, 2011

    Assalamualaikum Saudara Sulkbo,

    Tak efek apa-apa pada blog kita ker

    BalasPadam
  2. Nanti deman blog-blog kita lagi tak???

    BalasPadam
  3. adei mak .. misti blog maintance pulak ni ,, huhuhuuu

    BalasPadam
  4. http://ummijournal.blogspot.com/2011/07/harta-rahsia-dari-si-cantek-manis-ain.html

    nak tau harta rahsia dari Ain Salam??

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum...

    Moga saudara sihat hendaknya.
    Pembaharuan yang dibuat google ke arah yang lebih baik...TQ

    BalasPadam
  6. nampok gayanya demam lagi blogspot pasni
    penjenamaan semula tu :)

    BalasPadam
  7. slm en.zul....
    semoga sihat2 selalu...

    hurm..kalau mcm ni,xde efek ke kat blog kita erk??

    BalasPadam
  8. Setakat tukar nama ok la..

    BalasPadam
  9. alahaii...takut terencat la plak blog kiter ni, kene guna selfhosting la nampak gayanya ye, tapi ieda tak pandai..adeh...

    BalasPadam
  10. Kite gone pulok yek...

    BalasPadam
  11. tak kisah lah
    janji masih relevan utk digunakan
    picasa tu saya selalu guna...hehe

    BalasPadam
  12. koi tak paham memende..aok kena xplain lg..

    BalasPadam
  13. Salam.
    Sya pun tak pakai picasa. Tapi yg pasti hasil gambar boleh jadi cantik !

    BalasPadam
  14. ada kesan tak kat blog kita..?kalau tak silap semua pic dalam blogger kan disimpan di Picasa...

    BalasPadam
  15. macam menarik je berita ni..
    kalau google improve lg blogger setting mesti lg gempak..:)

    BalasPadam
  16. Assalam..
    Blogspot bakal demam lg ke ni?

    BalasPadam
  17. Tanpa Nama07 Julai, 2011

    http://wanwidget.com
    sayang la picasa kena stop

    BalasPadam
  18. kalau blogspot dijenamakan semula mesti jagi ni gamokmya

    htt://anakulucheka.googleblog.com

    menarik jugak tu :)

    BalasPadam
  19. @sis intan

    penjenamaan semula je nih
    idaklah mengganggu buat
    jangka masa panjang,sudah
    tentu banyak kebaikannya nanti

    BalasPadam
  20. Penjenamaan semula jer ni...
    Asalkan kekal free xde hal..heheh :)

    BalasPadam
  21. agak2nya ada kesan tak pd blog??
    akhir2 ni blog asyik ada problem jerr...

    BalasPadam
  22. harap masih free lepas ni

    BalasPadam
  23. nak upgrade nih, agaknya... so perlukan maintenance dalam beberapa hari...

    BalasPadam
  24. salam
    saspen je baca mulanya
    banyak gambar sala letakkan kat picasa tu

    BalasPadam
  25. وعليكم السلام ورحة الله
    Terima kasih semua kerana
    sudi singgah dan mencoretkan
    komen anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam
  26. Thanks Sharing,
    Haih..Macam2 duluu dgr cerita blogger akan ditutup.sekarang ni nak tukar nama pulak..harap2 penukaran yang dilakukan tidak menjejaskan pengguna.. :)

    BalasPadam
  27. Alamak...! gak ngaruhlah niw buat kita anak2 Blogging...!

    BalasPadam
  28. Alamk. Picasa tu kami kerap guna. Walaupun kami guna Wordpress.

    BalasPadam