Carian Internet Tertinggi Rakyat Malaysia Sepanjang Minggu Ini : Sumber Google Insights




Salam semua, hari ini ingin berkongsi tentang carian tertinggi penduduk negara kita (Malaysia) sepanjang minggu lepas. Tempat teratas carian di internet jatuh kepada semakan kemasukan ke Latihan Khidmat Negara dengan tempat 1,2,3,5,6,7,8 semuanya di kuasai oleh carian berkenaan dengan PLKN.

Di ikuti dengan perlawanan persahabatan Malaysia menentang pasukan Arsenal tempohari turut menjadi carian tertinggi sepanjang minggu lepas, dan sudah pasti ramai blogger yang akan merasai  tempias trafik yang masuk ke blog mereka seandainya ada yang membuat entri berkenaanya.

Turut tersenarai carian, sumber dari Google Insights sepanjang minggu lepas adalah berkenaan semakan UPU kemasukan ke IPTA yang telah di buka beberapa hari sebelum ini. Blog ini turut juga menumpang kata kunci tersebut dan turut merasai kemasukan trafik ke blog.

Sebagai seorang blogger penggunaan Google Insights dalam berblogging  boleh membantu anda untuk menulis sesuatu entri yang memungkinkan blog anda mendapat  tempat  di carian  internet agar sedikit sebanyak Organic Traffic boleh masuk ke blog anda melalui carian enjin.Wassalam.


 BLOGGING IS TRICK,  Selamat mencuba :)


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Ahad, Julai 17, 2011

19 Komen:

  1. boleh amik idea dari situ..hehe

    BalasPadam
  2. fuuhh.....mmg hot issue tollah sal plkn n perlawanan mas lwn arsenal..demam bola yew rakyat malaysia.......tapi,demam kpop lg hot kot...hehehehe...

    BalasPadam
  3. ntah2 isu plkn tu sampai skg xselesai2 lg. huhu

    BalasPadam
  4. salam tuan
    ilmu lagi nih
    tq :)

    BalasPadam
  5. kire sumer ni keyword tok entry2 SEO la kn??

    latest entry Isu HANGAT Blogger Minggu NI!!!

    BalasPadam
  6. aku xwat lak entry psl tu.. haha rugi2

    BalasPadam
  7. Kalau ada entri yang berkenaan tentu masyukkk zul :)

    BalasPadam
  8. Ranking orang cari kerje tak masuk senarei yek....

    BalasPadam
  9. ini maklumat baik untuk blogger yang ingin meningkatkan ranking ....

    BalasPadam
  10. Salam sahabat
    Thanks for the head up.Appreciate that.

    BalasPadam
  11. Hari itu ramai yang berungut lawan PLKN tidak boleh akses kerana sesak :-)

    BalasPadam
  12. salam bro zul..
    syukur klu dapat traffik saya disini rasa bangga dg bro zul hjeeeeee

    BalasPadam
  13. cuma buat mengenai malaysia arsenal..yang lain tuh kurang berminat..

    BalasPadam
  14. SEO blogger takkan lepaskan peluang untuk memerangkap trafik :D

    BalasPadam
  15. ooo..baru tahu rahsianya...
    thanks bro..berkongsi maklumat..hehe...:)

    BalasPadam
  16. wah terbaik ni.. bagus untuk cari traffik2..

    BalasPadam
  17. salam
    saya ni main redh je
    nampak gaya lepas ni kena ambil tahu mengenai benda ni

    BalasPadam
  18. Tak sesuai lah kot blog saya nak buat cerita pasal semua tu..huhuh

    BalasPadam
  19. Saya baru lagi dalam bidang nie. Tak tau sangat pasal SEO Blogger..hu..hu..hu..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA