Lisa Surihani Kini "Goes Green"





Biarpun sibuk dengan karier lakonan dan pengacaraan, pelakon Lisa Surihani yang bekelulusan dalam jurusan guaman masih sempat lagi meluangkan masanya untuk melakukan kerja-kerja amal apabila dia dilantik sebagai duta dan jurucakap bagi walkathon amal, Walk For Children: 1 Malaysia Goes Green.

Walkathon amal, Walk For Childeren: 1 Malaysia Goes Green itu bakal diadakan di Dataran Merdeka pada 13 Mac 2011 ini bagi mengumpul dana untuk kanak-kanak yang kurang bernasib baik. Semua dana tersebut akan didermakan sepenuhnya kepada Shelter Home Petaling Jaya, Selangor dan Rumah Kasih Sayang Rawang, Selangor.

Lisa Surihani yang ditemui dalam sidang media Walk For Children: 1 Malaysia Goes Green yang berlangsung di Sekolah Antarabangsa Kuala Lumpur (ISKL), Ampang itu berkata, pelantikan sebagai duta dan jurucakap bagi walkathon amal yang dibuat sejak dua bulan lalu berkenaan merupakan satu peluang yang sangat dinanti-nantikannya.



"Saya berbesar hati kerana terpilih sebagai duta dan jurucakap untuk aktiviti seperti ini. Sudah lama saya menunggu untuk terlibat dalam acara yang berkaitan kerja amal sebegini.Jadi kepada yang berminat menyertai  walkathon ini bolehlah layari laman web ini :


http://www.iskl.edu.my/walkforchildren/


Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Jumaat, Februari 18, 2011

26 Komen:

  1. Bagus dapat buat keje amal nie.
    Tudung lisa te lawo benor :)

    BalasPadam
  2. salam,

    elok sgt tu... cantik pakai tudung hijau...

    BalasPadam
  3. Tingin nak menjoin walkathon neh..
    Lama x menjoin acara2 gini...
    Kang berumahtangga plak lemak2 kat bdn koi smula...

    BalasPadam
  4. memang comel LS ni..huhuhu...jeles sebab dia mmg comel...

    BalasPadam
  5. lisa mmg comel...tringin plak nk joint...hehehe

    BalasPadam
  6. salam bro zul...
    khabarnya lisa pernah bertugas kat sekolah tu..
    apa2 pun baguslah buat kerja2 charity mcm ni..jadi contoh untuk artis lain jgk..

    BalasPadam
  7. Salam.
    bukan ni jadi isu ke? dia terpilih sebab dulu ada mengajar kat sekolah tu?

    BalasPadam
  8. Salam...
    Ooo, boleh jadi peguam la ni...

    BalasPadam
  9. comel ya lisa... minat sangat dengan dia...

    BalasPadam
  10. Bagus kalau semua orang buat kerja-kerja amal kan? Aman dan makmur negara. Tok sah lah tunggu ada POWER baru nak buat kerja amal.
    Kawe tak kenal sangat artis ni.. tapi tgk gambar, betul lah cute. :D

    BalasPadam
  11. walaupun busy dgn kerjaya tetapi boleh lagi melakukan aktiviti amal,patut dicontohi oleh yg lain..

    BalasPadam
  12. salam, bagus jugak dgn adanya penglibatan artis dlm sesuatu program amal sbb dapat menarik ramai penyertaan....maklumlah nak tengok artis.

    BalasPadam
  13. menyesal aku rejek dia dulu...

    BalasPadam
  14. muke comei......kalo budi pekerti/akhlak comei jugak...alangkah beruntungnya ibu ayah...keknyer koi tengok tudung cam tak cukup kain je....hehehehe

    BalasPadam
  15. bgusnyer lisa..
    ^_^

    BalasPadam
  16. Bagus...satu contoh tauladan yg baik...semoga jd ikutan rakan2 artis yg lain.

    BalasPadam
  17. salam
    tak dapat la kawe nak turut sama
    bagi sokongan dari jauh je
    kerja amal ni bagus untuk semua

    BalasPadam
  18. webmast!! OoOooOO.. peminat lisa ea.. cam aku jgk, cis!! berani kau ya ingin merampok kekasih ku..

    Aku belum tidurr lagi ni tauk. masih berjalan-jalan di celah2 blog yang kesunyian visitor.. hoho

    Nak bagitau kat webmast sikit la. er jap jap, aku cek jap..

    aa.. ok la alexa 236 ribu mantap, err.. untuk bookmarking stumbleUpon ada dlm 52 kot, delicious ada 1, page rank masih 0.. ok la tu.. nanti naik la tu..

    yang aku dapat kesan takde zulkbo.com/sitemap.xml.. pastu robots.txt no? huh.. aku pun tak faham ni baii.. kau usha2 la tgk ada plugin yg ko tak pakai tapi penting..

    just my 2 cents.. jalan lepak2 kt sini

    Learn more.. Sakitnya Pertama Kali ku

    BalasPadam
  19. mase sekarang la kite patut jage alam sekitar.
    mase kat tempat belajar ade gak buat event2 camnie.:D

    BalasPadam
  20. Alhamdulillah.Mudah-mudahan diterima Allah sebagai satu amal soleh untuk dijadikan bekalan apabila berjumpa dengan-Nya.

    BalasPadam
  21. Salam. Artis boleh menjadi tarikan untuk membuat sesuatu aktiviti/program amal utk menyeru masarakat utk terlibat sama

    BalasPadam
  22. وعليكم السلام
    semua..terima kasih
    kerana sudi meluangkan
    masa mencoretkan komen
    anda di sini..amat saya
    hargai..jazakumullah khair..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA