Bukti Bergambar Backlinks Dari Laman Forum



Salam semua, sudah acap kali saya menceritakan dalam entri saya sebelum ini tentang keberkesanan mendapatkan backlinks ke blog melalui laman forum.Tetapi saya tidak membuktikannya.

Hari ini saya ingin berkongsi bukti bergambar sumber dari webmaster tool , backlinks yang saya perolehi dari laman forum.Agak banyak link yang disumbangkan oleh 2 laman forum ini.

 
Klik pada gambar untuk paparan lebih jelas

Untuk pengetahuan semua backlinks tersebut tidaklah datang dalam tempoh sehari dua anda berforum, ianya mengambil masa juga kerana baru-baru ini sahaja terpapar di webmaster tool saya.Itupun setelah beberapa tahun saya aktif berforum.

Bagi anda semua yang masih belum jumpa laman forum yang sesuai untuk meninggalkan jejak-jejak anda dalam menghasilkan backlinks bolehlah menyertai 2 laman forum yang menarik ini.


 
Laman Forum Syoknyer Blogging  
(Klik pada gambar untuk ke sana)



 
Laman Forum Pahang Community 
(Klik pada gambar untuk ke sana)

Setiap laman forum tersebut mempunyai keunikannya tersendiri.Anda bolehlah melayarinya dan selongkar apa yang ada di sana serta membuat pilihan apa yang sesuai dengan jiwa anda.Jadi selamat berforum.Wassalam. 



Entri Berkaitan:






Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Khamis, Januari 13, 2011

44 Komen:

  1. mmg perlu mendapatkan backlink dari pelbagai sumber..
    sekarang Sop jarang join forum.. mungkin kengkangan masa kot.. :)

    BalasPadam
  2. terima kasih zul...gitu rupanye guna forum nih yekk

    BalasPadam
  3. @Anak Ulu Cheka

    Pulun jangan kita
    tak puluh..akan ada
    hasilnya nanti..huhu

    BalasPadam
  4. Nak tanya pun malu. Tapi tanya jela, mmg jelas sgt newbiesnyer.huhuhu. Backlinks 2 ape? Kalau perbandingan, atau anafora yang lebih mudah, ape fungsi, camene cara dia.

    BalasPadam
  5. @AkuMuzikFilem

    Kalau boleh baca omputeh
    cuba ke link ini...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Backlinks

    BalasPadam
  6. ingin berforum tapi tak pandai,buatla satu N3 cara2 nak berforum,semoga berfaedah untuk blogger baru macam saya.

    BalasPadam
  7. Salam...

    sikit2 lama2 jd bukit..heheh

    BalasPadam
  8. @Aku Dan Teksi

    joinlah forum antara dua tu..
    pasti saudara akan mengalaminya
    sendiri..tak susah pun nak join

    BalasPadam
  9. alahai Bro Zul;


    berblogging ni pun dah tak sempat rasanya.
    Tengah malam baru sempat singgah .


    Apa yang ada ajelah..
    huhuhu...

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum...

    Terima kasih berkongsi info ini

    BalasPadam
  11. Salam Zul benar tu.. jom bersama meriahkan forum tersebut.

    BalasPadam
  12. mmg forum byk beri backlinks..hehe

    BalasPadam
  13. Tak dan masa Zul..tak sempat nak berforum..hehe!

    BalasPadam
  14. nice one you got there! Tima kasih.

    BalasPadam
  15. tenet baru ok..baru dapat singgah sini

    BalasPadam
  16. bagus jugak .. dah cuba cuba..

    BalasPadam
  17. Bain jarang gak join forum.

    *Jom bersama Encik Dave Hills layan HDR kat Cameron Highlands. ^_^

    BalasPadam
  18. @relevan

    Koi memahami aok ter..
    tapi sesekali masuk je
    pun boleh wehh..tak payah
    berkhemah sana..he he

    BalasPadam
  19. @mrs jamal

    Ye ke..masaalah semasa
    di Malaysia buat pengguna
    broadband..terima kasih singgah

    BalasPadam
  20. @adele

    Jom la join saya di Bestnyer
    Blogging...

    BalasPadam
  21. macam best hurmm jumpa disana nnti ya kawan-kawan heee

    BalasPadam
  22. Salam...

    Asyik terlupa je nak berforum.
    Terima kasih sbb selalu ingatkan...

    BalasPadam
  23. trime kasih abg zul..bagus info2 ini

    BalasPadam
  24. hurm..mcm tu rupenyer...thanks for the tips!

    BalasPadam
  25. Salam Kenal.
    Betul tu. Forum juga penting untuk mendapatkan backlink. Tapi kalau nakkan backlink tu ada kesan kepada PAgerank blog anda perlu cari forum yang boleh mendapatkan dofollow link kan? Tak semua forum memberi juice dofollow kepada blog anda.

    Terima kasih kerana berkongsi.

    BalasPadam
  26. @SBC Admin

    Salam kenal juga..
    memang betul kata saudara
    saya setuju tapi jika dofollow pun belum tentu menjadi backlinks yang baik ..semuanya bergantung pada google..ibarat saya katakan sebelum ini..ibarat benih pokok belum tentu
    tumbuh bila di tanam..

    BalasPadam
  27. Dulu rajin forum kat wang cyber...sebab buat biz. hehe..sekarang dah jarang...tapi memang betul kalau aktif berforum boleh bagi backlink yang baik tuk blog, apa lagi selallunya bilik2 forum ni PRnya tinggi...

    BalasPadam
  28. salam ziarah zul. moga hepi berblog & bforum.

    BalasPadam
  29. @sop

    Begitulah hidup kita Sop..
    memang sibuk bila semakin
    berjaya dalam hidup kan..?
    Nak tunggu pencen nanti
    pulak la kan..?he he..

    BalasPadam
  30. waa nak try join pahangcomunity la...

    BalasPadam
  31. Jarang betul melayan forum.. Kadang2 ada sesetengah forum cukup memeningkan..he3.. Blh try balik berforum la lepas ni..

    BalasPadam
  32. Aslmkm Zul.
    Time constraint la ... memang bukan excuse!
    Kak G gunakan sparetime untuk blogging ... itu pun tak sempat nak duduk lama, apatah lagi hari2!
    Zul just keep on enjoying the forum ... semoga dapat memperkayakan minda sambil mencari peluang ya.

    BalasPadam
  33. salam
    saya pernah join forum
    tapi sekarang rasa tak sempat je

    BalasPadam
  34. aku dah join dah bro T/kasih ..kongsi huhu

    BalasPadam
  35. Sungguh join komuniti akan membantu promosi blog kita kalau nak harapkan blog walking berapa banyak sangat boleh buat sehari

    BalasPadam
  36. Kalau boleh nak duduk je depan pc menambahkan backlink tp apakan daya. Bila perut lapar, terpaksa la bergerak juga

    BalasPadam
  37. mmg berguna backlink nih...
    hehehe...
    nak cube jugak la...





    jom singgah n follow belog saya...
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    BalasPadam
  38. assalamualaikum,

    nak berforum...tapi apakah isunye yek?

    BalasPadam
  39. huhuuuhh.. nak balas BW kawan2 pun tak sempat.. ini kan pula nak berforum.. tu belum la membelek & mencari info online.. ;)

    BalasPadam
  40. Bro,antara forum dengan blogwalking yang mana satu lebih berkesan untuk menghasilkan backlink yang berkualiti?

    BalasPadam
  41. Terima kasih semua
    atas pandangan dan
    komen dari kalian..
    amat saya hargai..

    BalasPadam
  42. dah jarang aktif di forum sebab kekangan masa. tak sempat nak kejar.

    BalasPadam
  43. wah forum syoknyerblogging dh bg backlink gak.. hehe

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA

Carian Blog