HIDUP SEORANG BLOGGER | Teknik Blog Di Telanjangkan



Salam Ramadhan-26..Semoga kalian semua di limpahi kesihatan yang baik oleh Allah SWT untuk meneruskan amalan di malam 10 ramadhan terakhir.Syawal menjelang tiba ..bagi yang rasa terkongkong dengan Ramadhan menanti tanpa sabar.Bagi mereka yang merasai nikmatnya kurniaan Allah akan sinar penuh barakah  Ramadhan Al- Mubarak ini,pergi nya pasti di tangisi.Entah sempat ke  bertemu "ya Ramadhan ku" lagi tahun hadapan.Jadi dalam kita bersiap menyambut Syawal jangan lah dilupakan fadhilat yang kita akan dapat di 10 malam terakhir (nasihat buat diri saya sendiri).

HIDUP SEORANG BLOGGER menanti Hari Raya Aidilfitri kali ini di penuhi dengan isu telanjang- menelanjangi sesama sendiri.Mengapa saya berkata begitu?Bukan telanjang yang memalukan mana-mana individu,sekadar dalam proses mempelajari ilmu SEO mahupun menaikkan ranking blog di mata Google Search (bermata rupanya..he he)Tahukah anda bagaimana kita nak x-ray apa ada dalam blog seseorang.Ibarat berkelip mata sahaja bagi yang mengetahuinya.Hanya teknik basic blogging sahaja.Lihat gambar di bawah..




Kita tidak perlu hantar malwares atau spywares untuk melihat isi perut,tulang temulang sesuatu blog itu cukuplah kita right klik pada mana-mana blog yang kita ingin intai dan akan keluarlah paparan kecil tersebut maka anda double klik view page source maka akan keluarlah paparan kod ala -ala matrik yang boleh di baca oleh mereka yang pakar apa rahsia blog anda.




Dari sini anda boleh melihat apa penggunaan kata META Tag yang menjadi kunci sesuatu blog itu dan mengapa menjadi popular di mata Google Search.Saya bukannya orang yang layak untuk berbicara soal SEO mahupun apa-apa teknik menaik taraf blog anda sekalian.Saya sendiri dalam proses belajar dan terus belajar.

HIDUP SEORANG BLOGGER perlu aktif dan peka.Persoalan mengapa blog beliau lebih baik dari blog kita selalu menjadi tanda soalan dalam kepala kita.Jadi kita cari..anda semua boleh google sendiri  mencari teknik-teknik dalam menaikkan ranking traffic ke blog kalian.Begitu banyak blogger hebat yang tidak kedekut ilmu dalam mengajar teknik-teknik terbaik mereka.




Ada blogger bertanya saya hari ini..aikk blog you dah masuk 1st page?Apa rahsianya..he he..mana ada rahsianya.Cuba tanya Taiko DENAI HATI dia pasti hari-hari meronda blog peserta contest HIDUP SEORANG BLOGGER melihat ada tak peserta yang guna cara kotor.Rasanya blog saya masih lagi "Basic Blogspot".Sekiranya carian ini kekal dan di kira pemenang oleh pihak pengurusan DENAI HATI saya dengan besar hati akan ceritakan teknik saya yang hanya basic blogger.Seandainya kalah..maka saya akan cuba perbaiki kesilapan tersebut sehingga boleh di jadikan rujukan buat blogger yang lainnya.Wassalam









Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Ahad, September 05, 2010

51 Komen:

  1. salam,

    Hanya memerhati dari jauh he3...cara pertandingan ini diadakan,bila dah cukup ilmu barulah boleh cuba.Semoga berjaya!

    BalasPadam
  2. @Mankuchai

    Salam Man..lain kali sesama kita
    mencuba..blog anda hebat..cuma belum jumpa kunci nak buka lagi..ada masa saya tolong anda..insyaallah

    BalasPadam
  3. saya basic pun belum katam lagi hehehe....

    BalasPadam
  4. salam Zul..
    Teruskan usaha untuk mencapai matlamat..yakin boleh..insyaallah aok juga akan berjaya dan menjadi blogger terkenal suatu hari nanti.

    BalasPadam
  5. wahhh siap kena starred tuuu...
    xdapat lagi ni ilmu star2 ni bro..
    tunggu nak dikongsi..hehehe

    BalasPadam
  6. salam..

    semoga bro zul memenangi pertandingan ni.. bleh la Ustaz Love tengok SEO ditelanjangkan.. hehe

    BalasPadam
  7. @DaHLia

    Basic je Cikgu..kita kadang kala pergi jauh tapi telupa yang basicnya..yang lagi frendly..he he

    BalasPadam
  8. @Ustaz Love

    Ustaz bab telanjang
    suka nor dia..he he
    ni mesti byk makan
    satey kambing..la la
    (gurau ustazzz...)

    BalasPadam
  9. Salam..bro..terbaik bro teknik skodeng cara halal :-)

    Saya nak kongsi sikit..untuk tengok backlink bersama dengan anchor text,kita boleh skodeng kat sini

    http://www.backlinkwatch.com/

    tapi limit pada 1K backlink je la. No bad lah kan :-)

    Sharing is Caring

    BalasPadam
  10. @Maliq

    Thanks bro..he he
    skodeng kita jangan tak
    skodeng..apa pun sekadar
    proses pembelajaran..
    terima kasih bagi link tu
    amat di hargai..
    .جزاك اللهُ خيراً

    BalasPadam
  11. wahh...nak try tengok dari backlinkwatch.com tuh..huhu

    BalasPadam
  12. salam
    saya pernah buat 'view page source' ni
    tapi... bila otak dah berkarat, payah je nak menangkap apa2 yang ada di situ

    ...pun begitu, saya akan tetap skodeng juga sedaya mungkin
    hehehe

    BalasPadam
  13. Koi baru nok ngeney2 huruf weh...

    BalasPadam
  14. salam
    bagi saya tak kisah sama ada blogspot ataupun mana-mana platform, kalau kena jodohnya memang menjadik jugak hehe

    BalasPadam
  15. Salam..

    Moga sdra terus sihat dalam matlamat untuk mencapai insan bertaqwa di hari-hari terakhir ramadhan ni...

    Terima kasih untuk info ini..

    BalasPadam
  16. wah.. semakin hebat kontes ini, siap kena telanjang..huhuh
    nice sharing bro.. banyak ilmu boleh dapat dr kontes ini.. x menang hadiah ttp menang ilmu pun dah cukup :)

    BalasPadam
  17. @Zikr the Jalanan Sepi Perantau

    Betul ti Zik..
    dapat kita ilmu
    dari Bro Malik
    hari ini yang sudi
    mencemar duli..opps
    komen di sini..

    ***thanks a lot bro malik..he he

    BalasPadam
  18. @tehr

    Blog saudara tetap dengan identiti
    sendiri..kadang kala tiada teknik
    pun blog naik sendiri jika ada aura kuat..saya suka blog anda ikhlas dari hati saya..

    BalasPadam
  19. @etomyam


    Blog anda selalu menjadi rujukan saya
    terima kasih saudara..your blog..mantooppp!!

    BalasPadam
  20. @Abd Razak | JEJAKA DESA

    tERIMA kasih selalu singgah
    dan komen saudara berdua..amat di hargai meluangkan masa membaca entri
    merapu saya ni..jazakumullah

    BalasPadam
  21. @gnesop.com

    Sop..itulah niat saya sebenar
    menang kalah tiada apa,yang penting
    kepuasan bila teknik mengena dan ilmu yang di perolehi..

    BalasPadam
  22. byk nyer kena belajar teknik2 blogging nh.. nadia msh merangkak blajar dr otai2 blog he3

    BalasPadam
  23. @Nadia Abdullah

    Betul tu nadia..
    satu lagi kena ada
    minat..kalau tak de
    baik biarkan..nanti
    rosak pula blog anda

    BalasPadam
  24. Salam..

    Teruskan dan teruskan.. semoga berjaya!

    BalasPadam
  25. perlu ka kita skodeng tu semua?


    bg saya yang buta IT ni, prefer yang basic je. keh3x

    BalasPadam
  26. Salam...

    Alhamdulillah...dapat ilmu baru....ada lg tak rahsia yg terpendam?hehe

    bahaya ni menelanjangkan html...
    nk kena cari jgk la apa yg tersembunyi lg tapi dah penat la kejar, tak dapat2....

    BalasPadam
  27. iskh, banyak yang tak tau dari yang tau dan masih dok cuba memahami yang tersirat. tima kasih atas info ter

    BalasPadam
  28. Tahniah! U memang rajin = blogger tegar

    BalasPadam
  29. rajinnnyerr abg zul ittewww..

    BalasPadam
  30. salamsalam..terimaksih share info...skrg ni tak sempat nak betul2 memahami dn meneroka ke alam itu...insyallah nanti cuba buat apa yg termampu.

    BalasPadam
  31. Salam zul..tinggi weh ilmu aok..kawan baru nok membatas aje :)selamat maju jaya.

    BalasPadam
  32. salam,
    bab macam ni memang kena ambil masa utk belajar dan faham buat org macam saya..

    BalasPadam
  33. kalau nak dpt widget pun amik kt situ senang ,cuma ubah sikit2 jer..

    BalasPadam
  34. saya sampai hari ni tak berapa reti pasal SEO ni..lepas ni bleh la bro ajar kami ek yg kurang ilmu ni.. :)

    BalasPadam
  35. salam,

    terima kasih atas info ini walaupun tak berapa nak faham fungsinya maklum la saya baru terjun ke dunia blog ni hehe..

    BalasPadam
  36. salam,
    macam mane nak bagi star2 tu?.hehe

    BalasPadam
  37. @zulkbo

    ermmm apa tuuu...
    tak sabar nk menuntut ilmu ni....

    BalasPadam
  38. Salam zul ..

    ok.. dah faham sikit2
    thanks .

    BalasPadam
  39. sy suka cuba segala bagai utk blog ni.. pernah gak sampai hanging hehe

    BalasPadam
  40. salam semua..
    terima kasih atas
    komen dan sokongan
    kalian semua..amat
    saya hargai..

    BalasPadam
  41. masa kat kampung ada gak member suka sekoding org telanjang... menyimpang lak gua

    BalasPadam
  42. terbaiklah bro..harap berjaya la dlm kontes tu...semua yg join bukan calang2 blogger.semua yg terer menulis dgn idea yg menarik..

    ps:kenapa x pakai bogel.mcm best je..hahaha..:)

    BalasPadam
  43. cantiklah zulkbo..nanti lehla kongsi tip2 seo ni yer..moge trrus sukses!

    BalasPadam
  44. Kalau nak berjaya dalam blogger kenalah belajar hehehe

    BalasPadam
  45. @Zulkbo
    Minta maaf kerana lambat membalas permintaan anda.Saya mencari dengan susah akhirnya berjaya pun buat tutorial ini. http://jeritanblog.blogspot.com/2010/09/tambah-sharing-box-dibawah-setiap-blog.html

    BalasPadam
  46. Ini adalah pertama kalinya saya saya kunjungi di sini. Saya menemukan banyak hal menarik di blog Anda terutama pembahasannya. Dari ton komentar pada artikel Anda, saya kira saya bukan satu-satunya memiliki semua kenikmatan di sini! terus bekerja dengan baik.

    BalasPadam
  47. msh kurang jelas...mcm mana nak main ngan SEO ni..adehh

    BalasPadam
  48. det jeg var ute etter, takk

    BalasPadam
  49. Tanpa Nama30 Ogos, 2011

    Saya mengakui bahwa saya umumnya bosan untuk mempelajari seluruh hal tetapi saya merasa Anda dapat menambahkan beberapa nilai . Bravo !

    BalasPadam
  50. Saya terkesan membaca seperti cerita yang kuat tentang Blogger: zulkbo - Post a Comment. Saya akan posting link di situs kupon saya untuk posting blog ini . Aku akan kembali untuk membaca lebih.

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA