Van Ais Krim Untuk Anjing





Sebuah van ais krim khas buat anjing akan muncul  buat pertama kalinya di festival binatang yang akan adakan di Regents Park pada sabtu ini 24 Julai 2010. Van yang diberi nama " K99 " yang lebih kepada mesra anjing ini direka oleh sekumpulan saintis dan akan mula beroperasi di Boomerang Pets Party menurut Rex Features.

Didatangkan khas dengan 2 perasa "Dog Eat Hog World" dan "Canine Cookie Crunch".Menurut Ketua Penyelidik Ceric Nale,selepas melakukan banyak kajian dan cubaan maka perisa " Dog Eat Hog World " yang  diantara bahannya adalah daging ayam dan di letakkan biskut anjing di atasnya menjadi kesukaan anjing-anjing dan anjing pasti tidak menolaknya.[sumber]


Salam semua..Ermmm..moralnya kasihilah binatang..terutama binatang peliharaan kita contoh kucing..janganlah kita biarkan mereka merayap merata-rata tanpa pengawasan ..nak bela binatang ni kena ada kasih sayang dan tanggungjawab..jika di apartment macam saya tinggal adalah di larang memelihara binatang seperti anjing dan kucing..tapi orang bela juga..jadi bila pelihara hendaklah kita sesama menjaga hati jiran kita yang mungkin tak suka anjing mahupun kucing..lebih-lebih lagi "sisa buangan" mereka yang dibuang merata-rata.Setengahnya kasut jiran di jadikan "jamban" oleh si kucing.

Ni je la binatang peliharaan yang senang nak bela jika tinggal di apartment..he he..Wassalam.







Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Rabu, Julai 21, 2010

40 Komen:

  1. leceh la bela hamster..
    sy suka kuceng..
    sebab die pandai cr makan sendiri..
    hehe..

    BalasPadam
  2. salam...pernah dgr citer zaman rasulullah hamba tue masuk syurga kerana hanya bg anjing minum..insaf...

    BalasPadam
  3. salam,
    kita kena baik kepada semua haiwan...
    lebih2 lagi kucing... i like kucing... :)

    BalasPadam
  4. salam..ya betul2......wah lama nya sy x mmberi komen kat blogger ni hehhe...

    ya sayangila haiwan peliharaan kita.....ni nk bgitau...join la..."group aku suka kucingzzz" kat fesbuk......

    BalasPadam
  5. wah!

    van eskim anjing.
    nak buat van versi kucing pulak.
    tapi tunggulah ada rezeki lebih :))

    TQ entry peringatan ni

    BalasPadam
  6. saya takut kucing,so xbole nak bela kucing...
    tp tringin nak bela sugar glider,cume takut xde ms sbb haiwan ni perlukan lebih perhatian... ;)

    BalasPadam
  7. rsuka gak pada kucing ni tp masalahnya anak2 mengidap astma...

    untung anjing2 tu kan...dpt aiskrim free lagi.

    BalasPadam
  8. ada jugak aiskrim anjing..bro koi bele hamster ke?

    New Entry Pawaka19 Dot Com

    "Teknologi Night Vision Pada Kereta Masa Kini"

    BalasPadam
  9. Kawan mmg tak kenan dgn anjing membising dan menyusahkan org aje hehehehe...

    BalasPadam
  10. cheqna pelihara ikan guppy je....hehehehehe

    BalasPadam
  11. Rumah kome banyak Hamster..kome jerat tiap tiap malam..kadang kadang bagi racun yang kaler merah jambu tu..

    BalasPadam
  12. Salam sahabat...

    Kucing liar banyak berkeliaran di sekitar rumah, setiap kali ada lebihan makanan, sedekah kat dia orang :)

    BalasPadam
  13. betul la bro...
    kasihlah binatang sebagaimana kita kasih akan manusia

    BalasPadam
  14. iogadis comel syok dok bela cacing dalam pewot ni haaa...


    hihi

    BalasPadam
  15. bahaya,

    ...kena virus kencing tikus kang????

    BalasPadam
  16. waduh, begitu istimewa layanan terhadap doggy ni hahaha :D

    BalasPadam
  17. Salam....

    Binatang apa tu? hanster ke?
    eeeeeee....tak nak la. bila dia berak, najis dia jadi ulat kalau tak bersihkan hari2. tak nak...tak nak...dah pernah bela, akhirnya mati kering.
    Skrg ni bela arnab 3 ekor plak...najis dia blh buat baja pokok...hehe..tp kuat mkn, kuat minum. 1.5kg utk 5 hari je. siang mlm pg ptg asyik mengunyah je tp tak gemuk2 pun...

    BalasPadam
  18. salam....
    kat rumah saya ade kucing...suke melayannye sebab dia manja sgt...
    dulu2 ade bela hamster tapi dah kene baham dgn kucing...sedih sungguh...

    BalasPadam
  19. Hari raya lepas, kucing kami hilang 10 hari. Ditemui dalam keadaan lemah dan berkudis. Anak2 saya sanggup erkongsi duit raya membiayai kos pembedahan mencucu nanah pada bisul-bisul kucing tu....dan perbelanjaan di 'wad' kucing selama 1 malam.


    ...kucing tu kini cacat (kepala senget) di pukul jiran dulu.

    BalasPadam
  20. susah nak bela haiwan yg ad bulu mcm hmster ng kucing..alergic dgn bulu..hehehe

    BalasPadam
  21. Salam Zuk .
    Harap awak sihat and ceriaa ..
    Pernah bela hamster ,
    pastu dia makan kawan dia sendiri
    terus stop !
    tak sanggup nak bela lagi . huuuu

    BalasPadam
  22. heheheh abg zul En.T abg zul kata senang ermm bola la.. tapi kan betul kalau dalam manusia ada binatang macam mana dalam binatang tak ada manusia ???
    renung2kan lah..

    BalasPadam
  23. Tanpa Nama21 Julai, 2010

    Aslmkm Zul.
    Malaysians mmg susah makan saman, buat sesuka ati. Keadaan menjadi teruk kerana penguatkuasaan yg amat lemah. Jadi nak buat macam mana?
    Di UK & US, byk apartment membenarkan pemeliharaan kucing & anjing jenis kecil, tp mesti bertanggung-jawap. Tp kesian juga sbb bukan habitatnya terkurung kan?

    BalasPadam
  24. kalo servis cmtu ade kt mesia nh bgs gk..
    provide utk anjing n kucing terbiar~

    BalasPadam
  25. salam..

    betui te,kalo rs x mampu nak jage baik jangan pelihare terus...

    BalasPadam
  26. mampu bela ikan jer.. itu pun suami yang minat..

    memang setiap makhluk Allah perlu dikasihani...

    BalasPadam
  27. Tanpa Nama21 Julai, 2010

    hahaha..mewah gile anjing zaman sekarang...

    Post Terhangat...
    MELAYU KAKI PORN???

    BalasPadam
  28. kome bela kucen je zul.
    tu pun sekor je. xdaya ke baunya kala byk!

    BalasPadam
  29. slm
    koi pon ade hamster... dah tu anjing kne byr tak? hahaha

    BalasPadam
  30. nampaknyg nasib anjing di negara tersebut lebih baik dari nasib sesetengah kanak2 di dunia ketiga.

    BalasPadam
  31. Tanpa Nama21 Julai, 2010

    Mcm-mcm anjing pun dapat layanan kelas pertama...

    BalasPadam
  32. Tanpa Nama21 Julai, 2010

    asslkm zul..rumah makcik tak ada binatang peliharaan spt kucing..hehe..kucing tenguk makcik pun dah lari..hanya ada burung2 n ikan2 pakcik je..tak suka bela binatang atas rumah..

    BalasPadam
  33. salam, tuan umah sihat? baru nak makan ni.. saya suka bela ular. he..

    BalasPadam
  34. salam..
    macam macam idea..

    BalasPadam
  35. tatkala ramai manusia masih kebulur, anjing ni pulak dilayan dengan mulia

    BalasPadam
  36. Cer bayang kan anjing ter nahan van aiskrim depan rumoh.Gone gamoknye yek....

    BalasPadam
  37. salam..
    bertuahnya anjing..
    van untuk kucing takde ke sapa nak buat?hheheh

    abg zul ada bela hamster ke?

    BalasPadam
  38. Kat laman rumah saya sekarang ada kucing jantan handsome abes r ngan bulu-bulu nampak smooth lebat lagi, tapi jahat. Macam kucing peliharaan orang, tapi mungkin gak dah kena kick sebab perangai dia jahat betul suka gaduh, suka reserve kawasan, suka curi ikan dalam rumah orang walaupun dah diberi makan.

    BalasPadam
  39. Nice site, nice and easy on the eyes and great content too.

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA