Bila Lelaki Menitiskan Air Matanya..

Gambar Hiasan


Salam aok me..? Bila berjalan ziarah ke blog merata seluruh alam siber ni koi amat tertarik bila membaca entri di antaranya bila lelaki menangis..

1.Putus cinta
2.Isteri lari ikut lelaki lain
3.Kalah bola (team kesayangan contoh MU)
4.Keluarga terdekat meninggal dunia
5.Sahabat karib atau kenalan rapat termasuk jiran meninggal dunia
6.Ketika bersujud solat tahajud atau solat syukur
7.Berdoa yang di hayati sepenuhnya..bukan main tadah tangan jer..

Itu antara yang menarik yang koi kumpul tapi rasanya ramai di antara kita hanya menangis pada setengah darinya sahaja..contohnya bab bola tu..kalau koi tak de la..tak semua orang mengalami masaalah dan situasi sama..jadi sebagai renungan semua.. lelaki juga manusia yang akan menangis bila hatinya tersentuh..tak perlulah rasa malu atau ego pada diri sendiri..Wassalam..
Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Sabtu, Mac 13, 2010

36 Komen:

  1. salam..
    ya memang betul..
    lelaki juga ada perasaan yang sama seperti wanita..
    cuma lelaki, hatinya lebih tabah dari menitiskan airmata..

    BalasPadam
  2. ANN: Wah.. berjaga kita malam nie..?terima kasih lelaki pun makhluk Allah juga..punya hati dan perasaan

    BalasPadam
  3. Salam..alangkah baiknyer jika kte menangis krn melihatkan dosa2x yg kita lalukan..

    ingt sahabat2x..

    Selagi mana kita meletakkan keegoaan dalam diri kita selagi itulah syurga tidak mendatangi kita..

    Nak ke?

    Sama2x la kita fikir..

    salam alaik..

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama13 Mac, 2010

    salam zul.lelaki juga manusia biasa hanya mereka ni lebih tabah n agak susah nak mengalirkan air mata.mak cik pernah dengar yg kalau lelaki menangis n menutup mukanya denagn jari yg terbuka, sambil menangis sambil mengintai calun muda yg baru..hehehe..

    BalasPadam
  5. alahai!!! kalah bola???? ish3!!!!

    BalasPadam
  6. klu bf sy nanges time m.u kalah...
    saya piat telinga dia nanti hehhehe

    BalasPadam
  7. Salam Zul..

    Buruk bebeno kalu lelaki menangis ni..tak syahdu langsung hehe!

    BalasPadam
  8. NURUL: Terima kasih atas ingatan itu..

    NABILA:Yang fanatik MU tu boleh jadi..he he

    ZELLA: Boy you gentleman..takut u jer yang byk nagis kerna dia..hu hu..larikkkk..

    BalasPadam
  9. Suka tengok gambar mamat tu. Berapa umur dia agaknya ya?

    BalasPadam
  10. MAK CIK YAM :Betul ke teori mak cik tu..tutup mata jari terbuka..ooo..time isteri meninggal erkk..he he..gamoknya la..

    SYED: Buruk amat..tapi kalu sedih mengingat dosa-dosa kita time berdoa tu..masyaallah..untung jadi orang weh..

    BalasPadam
  11. KAK AIDA: Tak tahu lah saya..rasanya orang besor dah tu..tak kan budok kut..he he

    BalasPadam
  12. Comeinyer model yang menangis tu..

    BalasPadam
  13. ada tok imam menangis masa membaca doa.

    BalasPadam
  14. hahaha!!! adoi..laaaa....peminat mu ngis ...
    tak sangke r..
    heheheh...

    abah saye pernah nangis sbb tak sempat tgok arwah opah sy sblum dikuburkan..

    sy pun ngis gakkkk..


    dengan post ini kite bole tahu, lelaki pun bole ngis bukan perempuan je yg emo contoh kalah bola tu ha..

    BalasPadam
  15. MIE :Memang comel pun..naik lawok pun ada..

    ENDIEM:Menangis kerana menghayati doa dia tu..koi pun biasa jugak bila bangun tengah malam tahajud ni..sedih amat rasanya..wallahualam..

    NABILA: Kah ka ka..nak buat guaner fanatik bola katakan..kalau saya idok la..

    BalasPadam
  16. Tanpa Nama13 Mac, 2010

    selalu dgr org kata lelaki nangis dlm hati.. betul ker?

    BalasPadam
  17. ade gek yg nangis bile sakit yg amat sgt...cth kena tembak ke..hehe

    BalasPadam
  18. hmm CP nangis masa dapat result SPM.. bukan sbb dapat result tu, tapi sbb ayah CP peluk CP dan kata dia bangga dgn CP dan CP nampak air mata dia mengalir.. CP menitik air mata, sbb sedih hanya result yang tak seberapa itu yg CP mampu hadiahkan sedangkan CP boleh dapat result lagi baik kalau CP belajar betul2, huhu..

    BalasPadam
  19. Nombor 1 sampai 3 tu agak tak patut la untuk menangis... wat malu kaum jantan jek... hehheh... Yang selebihnyer tu mmg patut... itu dari segi logik la... lain orang lain cara... yeee dok??? :)

    BalasPadam
  20. Kalau no.1 - no3 tu orang pahang kate cerengei kala bahasa canggihnya cengeng.

    BalasPadam
  21. ada kalanya menagis itu boleh melapangkan dada. adakalanya berteriak pula boleh menenangkan jiwa

    BalasPadam
  22. pnah tgk abah nangis.. masa nak berangkat gi haji..

    BalasPadam
  23. air mata buaya guane pulok?

    BalasPadam
  24. kawan bile habuk masuk ,mate....pedih weh...kuar air mate.

    BalasPadam
  25. salam cik zol, koi kerak nangih mater masuk abuk....tok tahan wei pedih ya amat.........

    BalasPadam
  26. Sallam Zul,
    Orang lelaki nie egonya lebih , dia nangis dalam hati jee,tak nok tunjukan.
    keknya gambo yang nangis tu ngapenya terok ngat,budok mane aok jumpa tu.aok ni memang penghibur zul,banyok idea.molek ngat.

    BalasPadam
  27. betol ulasan A-M...huhu...koi sokong..tp koi menangis sbb jiwe ni mudoh tersentoh...kesedihan takleh dihalang weh...

    BalasPadam
  28. salam ziarah..
    apa pun alasannya..lelaki mmG tak suka berk0ngsi..
    kdg2 kita ley jumpe lelaki yG menangis, tp bila ditanya apa masalahny..tentu hampa

    BalasPadam
  29. salam rodong koi,

    heeeeeee
    lelaki jarang menagis kan
    kalau nangis pun ada sebab2 yg besar la kot
    mayb libatkan mak, family, kerja, wang

    perempuan yg murah dgn air mata
    grrrrrrr

    tq singgah n komen blog koi

    jaga diri
    xoxo

    BalasPadam
  30. 1.FINAZ
    2.MAZRU
    3.CHE_PIT
    4.LoStGuErReRos...
    5.BANG AJI

    ***Terima kasih atas komen anda sekalian amat koi hargai..panduan di masa depan..

    BalasPadam
  31. QISMINA:Tangisan si ayah..besar makna nya tu..

    PIEWAHID: air mata buaya?..ha ha ha..koi idok kut..aok la tu..he he..ganazzz(jangan maree..gurau..)

    MASKOI: Terima kasih..entri aok pun bagus2 belaka..

    BalasPadam
  32. CIKGU jANG: ada makna tersirat nie..

    MANKARAQ:Aok pun pakat ngan cikgu jang juga yek..he he

    iDEALOGYc:pengakuan jujur dari aok..koi saluted bro..

    BalasPadam
  33. AZRAI: Terima kasih saudara..ego tu pada pandangan saya..tapi ada sebab tertentu..tak boleh kita nak terjemah kadang-kala..selalunya masaalah perlu di luah jua..

    blueCITY® :selamat datang saudari terima kasih memberi komen..saya akan ke blog saudari juga selau..insyallah..

    BalasPadam
  34. laki nangis bila wife lari ikut lelaki lain..tp kalau wife mati tak nangis ker..huhuhukk..sungguh tabah...

    BalasPadam
  35. HANEY: mau tak nangis bila isteri mati..tapi macam mak cik yam di atas kaborkan yang lelaki menangis..tangan terbuka mengintai "calon"..wallahualam..

    BalasPadam
  36. waa..comel nye..orang kat atas menangis hihi
    org laii ni ego,susah nak mengiyakan padahal dia salah..lagi2 nak suruh menangis =P

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA