3 Entri Paling Banyak Like Facebook


Mulanya saya tak tahu dan tak pandai juga nak masukkan butang 'like' Facebook di blog saya. Setelah menggodek beberapa blog tutorial akhirnya saya menggunakan butang pelbagai kongsi dari AddThis yang saya rasakan paling mudah dan menarik.

Mula saya letak dulu, saya sendiri je yang 'like' entri saya itu dan secara tak langsung link entri saya itu pergi ke 'timeline' Facebook saya untuk di kongsi oleh rakan-rakan yang saya ada dalam Facebook. Realiti, itu je peranan butang 'like FB' ini yang saya tahu setakat itu.

Setiap kali menulis, pasti ada beberapa insan yang tumpang 'like' entri tersebut dan ianya pasti menghasilkan trafik masuk ke blog saya. Jutaan terima kasih kerana sudi menge'like' (suka) entri tersebut ye? Budi baik kalian tidak terbalas oleh saya, jazakallah khair..

Bila mereka telah 'like', link entri saya itu secara tak langsung ianya singgah di 'timeline' Facebook mereka dan bergandalah kemungkinan orang datang menyinggah blog saya. Trafik yang dihasilkan melalui Facebook antara yang terbanyak masuk ke zulkbo.com selain dari carian Google.

Setakat berblogging selama kira-kira 3 tahun yang aktif, ada beberapa entri blog yang mendapat 'like' Facebook terbanyak dari pembaca semua. Sekadar berkongsi peranan butang 'like' Facebook ini sahaja , bukan niat hendak menunjuk-nunjuk.

        -Lebih 1,000 LIKE Facebook

        -134 LIKE Facebook

       -113 LIKE Facebook


NOTA: Kalau anda berkesempatan, silalah singgah ke pautan entri tersebut di atas dan meriahkan ianya dengan 'like' entri tersebut juga ye? Selamat berblogging.



Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Khamis, Oktober 18, 2012

20 Komen:

  1. wah 1000 like..
    sop plg byk puluh2 jer.. blom cecah 100 huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama-lama boleh sampai
      je ribuan Sop..tunggula
      masa dan ketikanya..he he

      Padam
  2. Balasan
    1. Terima kasih..
      entri lama je..yang baru
      idaklah lagi capaiannya
      sampai ratusan pun :)

      Padam
  3. assalam, mmg menarikpun n3-n3 tu...tahniah!

    BalasPadam
  4. السلم عليكم ورحمة الله

    Moga saudara sihat hendaknya...
    Elok juga peranan butang tu kan!

    BalasPadam
  5. n3 tu seme mmg menarik..like juga

    BalasPadam
  6. pasni bole la buat like mcm en.zul...

    salam enzul....
    moga sihat2 selalu...a
    amin...

    BalasPadam
  7. Salam hebat tu zul... koi pun kelabu asap juga nak membuat bender tu...

    BalasPadam
  8. MANTAP...saya puluh² je..hehe

    BalasPadam
  9. salam
    banyak tu bro sampai beribu
    tahniah
    moga2 makin meriah nanti

    BalasPadam
  10. wah 1000 like. bukan senang nak dapat tu. tahniah

    BalasPadam
  11. paling byk aku pernah dapat 100 lbh sja, ingin juga dpt 4 angka

    BalasPadam
  12. mantap la bro, tahniah.. bukan senang nak dapat tu

    BalasPadam
  13. wahh..banyak like samapai 1000 tu.

    BalasPadam
  14. tahniah,
    zaman canggih manggih dah sekarang,
    tak terfikir oleh kita.

    BalasPadam
  15. waaa.. seribu Like? Banyak tu bro! Tahniah dari kami di iAwani

    BalasPadam
  16. mmg best la dpt 1000 like..huhu

    BalasPadam
  17. sy tiada page bgtu heee,,, bila nak buat ni huaaaa

    BalasPadam
  18. Kalau LIKER banyak memang senang2 dpt 1000 like hehehe

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA