Borang Bantuan Rakyat RM 500 (BR1M)-RM 500 : Download Dan Print



Salam semua, pasti ramai yang tercari-cari di mana nak dapatkan borang permohonan bantuan Rakyat RM 500 (BR1M)-500. Anda boleh dapatkan salinan tersebut di LINK ini dan selepas anda download (muat turun) borang tersebut dalam bentuk PDF. Seterusnya anda bolehlah terus mencetak(print) borang tersebut. Di mana nak hantar borang-borang ini?

Borang-borang  yang telah lengkap diisi beserta dengan sesalinan kad pengenalan dan sesalinan slip gaji bagi yang bekerja makan gaji, hendaklah diserah untuk proses pendaftaran di Jabatan Pembangunan Persekutuan/Negeri, sekolah-sekolah terpilih serta pejabat-pejabat cawangan LHDN. Untuk maklumat lanjut, boleh melayari laman web http://www.treasury.gov.my atau menghubungi talian 1-800-222-500.




Posted by: Zulkbo zulkboCom Zulkbo Blog Updated at : Sabtu, Disember 10, 2011

28 Komen:

  1. RM500.. ok boleh ngetea !

    BalasPadam
  2. SALAM,
    BACA AKHBAR TADI .... YG RAMAI ISTERI ... KESEMUA BOLEH DAPAT. LF SORANG JE

    BalasPadam
  3. @luahfikiran
    W_salam..
    ermm..macam tu kena tambah ke
    Dato...?he he..ada yang kena nanti
    :)

    BalasPadam
  4. @relevan

    Bukan ngetea je..makan
    steak pun boleh nih..
    :)

    BalasPadam
  5. @Blog Berita Online

    Al-right..terbaik
    cepat bertindak :)

    BalasPadam
  6. Kalau dpt tgh2 bulan ginei best juga yak :)

    BalasPadam
  7. salam, yg berkelayakan bolehlah cepat2 rebut peluang keemasan...

    BalasPadam
  8. salam
    kita ni boleh tumpang seronok je
    moga mereka dapat gunakan duit tu sebaik mungkin

    BalasPadam
  9. Utk gaji rm 3100 xlayak lah yer...

    BalasPadam
  10. @akuanakpahang

    Memang best kalau layak
    dan dapat Yassin..takut
    tak layak ke koi nih :)

    BalasPadam
  11. @Abhamz

    W_salam..
    cepat rebut peluang yang ada
    tidak kira apa fahaman politik

    BalasPadam
  12. @Yatie Awang

    Anda memang layak..
    cepat pohon..dah dapat
    gunakan demi kebaikan
    ye..?

    BalasPadam
  13. @tehr

    W_salam..
    setuju dengan anda..
    harapan wang ini di guna
    sebaik mungkin..bukan beli
    handphone baru :)

    BalasPadam
  14. @Anonymous

    Layak kut? Lepas tolak epf dan pelbagai..apapun LHDNM yang menentukan siapa yang layak dapat

    BalasPadam
  15. Assalam...
    Wah..siap ada borang lagi di sini..

    BalasPadam
  16. @iza

    W_salam..
    ermm..ada hati nak apply
    ka Mak Cik..?he he...

    BalasPadam
  17. @Iza Teratak Usang

    Saya tak campor..he he
    jangan ada yang perang udah
    :)

    BalasPadam
  18. Adik ipar mengandu ada yang cuba menjual borang BR1M dengan harga RM2.Walhal ia adalah percuma.

    BalasPadam
  19. @akubiomed

    Itulah Bro, ada sahaja yang mengambil kesempatan..ada khabarnya di setengah tempat di jual dengan harga mencecah RM50..Memang melampau sekali!

    BalasPadam
  20. klu ibu tunggal 3 anak, gj rm3400 lepas tolak epf & socso rm3000 dpt x agk2nyer??

    BalasPadam
  21. @Ibu Zharif

    Rasanya boleh..semuanya bergantung pada budi bicara selepas semakan LHDNM..jadi cubalah :)

    BalasPadam
  22. Assalamualaikum...

    Moga saudara sihat hendaknya..

    Agaknya bantuan tu termasuk dalam cukai pendapatan ker nanti..

    BalasPadam
  23. @Abd Razak

    W_salam wbt..
    alhamdulillah sihat..

    belu pasti pasl ini..saya pun berminat juga nak tahu kalau ada dalam pelepasan cukai tahun ini

    BalasPadam
  24. Tanpa Nama14 Jun, 2012

    Assalammaikum Tuan/Puan
    nama saya OKU : NOORSYAHRIZAL BIN NOR HAKIM

    Saya seorang kurang upaya dan saya nak minta BR1M
    boleh email hantar kat ewan_boby28@yahoo.com

    salam satu senyum satu hadapan satu malaysia
    terima kasih pihak BR1M

    BalasPadam
  25. dpt jgk menampung ketua keluarga utk anak2..

    BalasPadam

PERKONGSIAN MENARIK LAMAN BLOG LAIN JANGAN LUPA BACA

Carian Blog